Prima româncă angajată în US Army la Departamentul de Resurse Umane

0
626
Gen. mr. Andrew Rohling și Georgiana Cristina Moisă FOTO: Robert Sekula, US Army
Gen. mr. Andrew Rohling și Georgiana Cristina Moisă FOTO: Robert Sekula, US Army

Georgiana Cristina Moisă, specialist în resurse umane, este prima româncă angajat al Armatei SUA la Departamentul de Resurse Umane. Anunțul a fost făcut de Defense Visual Information Distribution Service (DVIDS), serviciul de presă al forțelor armate americane, care vorbește despre un „moment istoric”.

Georgiana a absolvit Academia de Științe Economice din București în 2009, iar de atunci a lucrat doar în sectorul privat, în special în firme specializate în resurse umane.

Mai mult, înainte de a începe facultatea, în 2006, a fost pentru o vreme inspector de resurse umane în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă București.

„I-am spus unui prieten că ar fi ideal pentru mine să lucrez în armata americană. Două săptămâni mai târziu mi-a arătat un anunț pe Facebook în care armata americană spunea că este în căutarea unui specialist în resurse umane.

Din acel moment am fost clar convinsă că postul respectiv trebuie să fie al meu”, a declarat tânăra pentru DVIDS.

Georgiana a spus că îi datorează foarte mult mamei sale, de la care a moștenit determinarea și să fie mereu interesată să aibă reușite în ceea ce face.

„Faptul că îmi fac mama mândră e un sentiment unic, mai ales că este mentorul meu”, a mai spus tânăra româncă.

Un oficial al US Army a spus că experiența româncei în firmele private de resurse umane va fi de ajutor în chestiuni și proceduri specifice legate de România. Georgiana va fi personal civil al US Army Europe și va lucra în cadrul departamentului Civilian Human Resource Agency Europe.

FOTO: Robert Sekula, US Army

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.