Personalitati romanesti care au trait in Statele Unite

Inventitatea, talentul si dorinta de munca a romanilor a fost dintotdeauna apreciata si peste Ocean, iar numeroasele exemple de personalitati romanesti care au trait in Statele Unite dovedesc acest lucru.

0
1444

Inventitatea, talentul si dorinta de munca a romanilor a fost dintotdeauna apreciata si peste Ocean, iar numeroasele exemple de personalitati romanesti care au trait in Statele Unite dovedesc acest lucru.

Acesti romani nu doar au reusit sa isi extinda ambitiile si in alte domenii, dar au adus multa cinste romanilor si tarii noastre, odata cu faima internationala

Personalitati romanesti care au trait in Statele Unite: Nadia Comaneci

Nadia Comaneci este una din cele mai cunoscute gimnaste la nivel mondial dupa ce a reusit sa obtina primul „10 perfect”, record nemaivazut pana atunci.
Cativa ani mai tarziu, in 1989, Nadia s-a stabilit in Statele Unite, acolo unde traieste si in prezent alaturi de sotul ei, fostul gimnast Bart Conner. In 2001, Nadia a primit cetatenie americana, iar in prezent se ocupa de activitati caritabile si promovarea sportului.

Personalitati romanesti care au trait in Statele Unite: Ghita Muresan

Inaltimea de 2 m si 31 cm impreuna cu statutul sau de baschetbalist de succes i-au adus faima internationala. Nascut in Tritenii de Jos (Cluj), Ghita Muresan a fost descoperit de producatorii de la Hollywood care l-au distribuit in filmul „Gigantul meu”, alaturi de Billy Crystal. Aparitiile lui au continuat si in spoturi publicitare, dar si intr-un videoclip de-al lui Eminem

Personalitati romanesti care au trait in Statele Unite: Elie Wiesel

Nascut intr-o familie romaneasca de evrei, Elie Wiesel, supravietuitor al Holocaustului, a devenit un scriitor de succes si care a castigat premiul Nobel pentru Pace.
Dupa ce a scapat din lagarul de la Auschwitz, Elie Wiesel a emigrat in Statele Unite, unde traieste inca din anul 1955.

La data de 2 iulie 2016, Elie Wiesel a murit la varsta de 87 de ani.

Personalitati romanesti care au trait in Statele Unite: Alexandra Nechita

Nascut in anul 1985 la Vaslui, Alexandra Nechita, supranumita si „Micuta Picasso”, a devenit un artist extrem de apreciat pe teritoriul Statelor Unite. Parintii ei au emigrat peste Ocean, pe cand Alexandra avea doar cateva luni.
Inca de la doi ani, Alexandra incepe sa deseneze, iar mai apoi, sa picteze.
La varsta de doar opt ani, moldoveanca a avut prima ei expozitie, iar operele sale au ajuns in casele unor nume mari precum: Oprah Winfrey, Alec Baldwin sau Whoopi Goldberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.