Orase europene care trebuie vizitate: Lisabona, care sunt principalele atractii turistice

Lisabona, care sunt principalele atractii turistice. Lisabona poate fi considerata un adevarat muzeu in aer liber, cu franturi de istorie si cultura intalnite la fiecare colt al strazii.

0
1267

Lisabona poate fi considerata un adevarat muzeu in aer liber, cu franturi de istorie si cultura intalnite la fiecare colt al strazii. Daca planuiesti sa ajungi in capitala Portugaliei, iata cateva obiective pe care nu ar trebui sa le ratezi.

Orase europene care trebuie vizitate: Lisabona – Cartierul Alfama

Este cel mai vechi cartier al orasului, iar arhitectura intalnita este cu totul aparte. Aici veti gasi labirinturi de stradute inguste, cladiri colorate si un decor ce aduce aminte de perioada medievala. Zona este foarte bine conservata, mai ales ca a scapat nevatamata in urma cutremurului din 1755. Seismul si-a lasat puternic amprenta asupra orasului si este considerat unul din cele mai distrugatoare din istorie (aproximativ 9 grade magnitudine)

Orase europene care trebuie vizitate: Lisabona – Bairro Alto

La polul opus, Bairro Alto (Cartierul de Sus) este faimos pentru viata de noapte efervescenta, iar in timpul zilei, pentru privelistea asupra orasului. Nelipsitele tramvaie care traverseaza orasul fac deja parte din cunoscutul decor al Lisabonei. Dupa ce ai urcat dealul, te poti odihni la una din terasele boeme din zona.

Orase europene care trebuie vizitate: Lisabona – Muzeul Faiantei

Muzeul a fost construit in interiorul unei manastiri vechi, construita in anul 1509. Aici, veti putea admira arta specifica portugheza, cea a fabricarii placilor de faianta, o traditie veche de secole. Placile de faianta impodobesc peretii a mii de cladiri, interior si exterior, in arhitectura portugheza.

Orase europene care trebuie vizitate: Lisabona – Statuia lui Cristo Rei

Ridicat pe un varf de stanca izolata, la 133 m deasupra marii, pe malul stang al raului Tajo. Constructia acestei statui a fost inspirata de cea a lui Iisus Hristos Mantuitorul din Rio de Janeiro, din Brazilia si a fost comandata de Patriarhul Cardinal de Lisabona dupa ce a vizitat monumentul din Brazilia.
La baza statuii se afla o platforma publica de observatie, la 82 m inaltime, care ofera o vedere panoramica asupra orasului.

Orase europene care trebuie vizitate: Lisabona – Turnul Belem

Turnul Belem este unul din cele mai puternice simboluri nationale portugheze. Construit intre anii 1515 si 1519, avea rol de fortareata, menita sa apere Lisabona de cei care veneau dinspre vest.
Elementele de influenta gotica, venetiana si bizantina face din acest turn o piesa unica.

Orase europene care trebuie vizitate: Lisabona – Gradina Botanica

Gradina Botanica va vor reda energia, dupa multe ore in care v-ati plimbat pe strazile pietruite ale Lisabonei. Aici veti gasi numeroae plante exotice din Australia, Noua Zeelanda, China, Japonia si America Latina.
„Piesa de rezistenta” a gradinii este data de smochinul urias Moreton, radacinile sale aeriene fiind groase precum trunchiurile de copac. Smochinul indian este o planta spirituala. Se spune ca Buddha a cunoscut iluminarea in timp ce medita sub o astfel de planta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.