Afaceri romanesti in Franta. 5 idei care au reusit

Romanii plecati in strainatate au reusit sa devina antreprenori de succes. Top afaceri romanesti in Franta. 5 idei care au reusit.

0
7432

Romanii plecati in strainatate au reusit sa devina antreprenori de succes. Comunitatea de romani din Franta numara multe exemple de oameni care au plecat din Romania, au pornit de la 0 si au reusit prin forte proprii sa isi deschida afaceri de succes.

Afaceri romanesti in Franta. 5 idei care au reusit – Alice Andrusca si cofetaria de lux din Nisa

A ales sa studieze la Monaco programul de Master “Luxury Retail Management”, iar apoi s-a stabilit in Franta, alaturi de partenerul ei. Impreuna, cei doi au deschis o cofetarie colorata, „Aquarella”, in care cupcakes-urile pregatite chiar de romanca au devenit vedetele locului.
Atat romanii, dar si francezii au ramas impresionati de gustul prajiturilor pregatite cu migala de Alice. Desi inceputul nu a fost unul usor, astazi, afacerea este una prospera.
„Saptamanal avem cupcake-uri speciale cu diverse arome, folosind gustul altor dulciuri din industrie: de exemplu cupcake Ferrero Rocher, KitKat, Rafaello etc. In general, am observat ca oamenilor le place foarte mult atunci cand asociaza un brand deja existent cu prajiturile noastre, de la care nu te-ai astepta sa aibe acelasi gust cu Snickers/Mars, etc”, a povestit romanca pentru stirleprotv.ro

Afaceri romanesti in Franta. 5 idei care au reusit – Leonard Ciubutoru i-a impresionat pe francezi cu ideile inovative

Leonard Ciubotaru a reusit sa se distinga in mltime dupa ce si-a deschis propria afacere, intr-un domeniu mai putin accesat.
Romanul se ocupa de animatii si simulari 3D si isi doreste ca aceasta tehnica sa inlocuiasca manualele de utilizatori.

„In loc sa deschidem o carte in care probabil nu intelegem textul, scheme, avem o animatie care ne arata cum putem monta o mobila, cum putem fece o intretinere a prdusului cumparat, cum putem schimba o piesa”, spune Leonard Ciubotaru.

Afaceri romanesti in Franta. 5 idei care au reusit – „La Moldoveanul” din Paris

Magazinele cu produse traditionale romanesti au mare succes in strainatate. Romanii din diaspora si chiar si strainii le calca pragul.
In paris, o romanca plecata de 14 ani din tara si-a deschis propriul ei butic. Mariana Puflea vinde la magazinul „La Moldoveanul” afumatura, varza murata, seminte de floarea soarelui, chiar si torturi diplomat facute la comanda.
Dorinta de a avea acces la produse romanesti a facut-o sa deschida o astfel de afacere.

Afaceri romanesti in Franta. 5 idei care au reusit – Restaurant romanesc, la doi pasi de Moulin Rouge

Tot la Paris, un maramuresean a dat lovitura cu restaurantul sau cu specific romanesc. Localul se afla situat chiar pe Rue Pigalle, locul unde se afla si celebrul cabaret ‘Moulin Rouge’, potrivit Libertatea.
Clientii restaurantului „Chez Ioan” sunt serviti doar cu bauturi din Romania, fie ca e vorba de bere, vin sau tarie, iar nici bucatele nu fac exceptie.
Un alt restaurant de succes din Franta este „Chez Omenashou”, al carui patron este un moldovean de peste Prut.
Bucatele moldovenesti si savorile cunoscute si romanilor pot fi incercate in acest local. Sergiu Boiesu, patronul restauratului, a incercat sa redea cat mai mult atmosfera moldoveneasca in acest loc drag sufletului sau.

„Aici am lucrat ca și majoritatea, în constructie. Inchiriam o casa cu ograda mare, in care la sfarșit de saptămana imi adunam prietenii. Incet au inceput sa vina si vecinii francezi. De aici a venit si ideea, de ce n-as incerca sa deschid un local în Franta, unde am putea sa ne intalnim sa petrecem serile sau sarbatorile frumos?”, a declarat el pentru publicatia financiara bani.md.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here