Melodia care a făcut să curgă multe lacrimi printre românii din străinătate: „Am izbucnit în plâns ca un copil”

0
555
FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Artiștii Cuza, Irina Rimes, George Hora și Carmen Tănase au făcut o melodie care în doar două zile de când a fost postată pe Youtube a reușit să strângă peste 730.000 de vizualizări și aproape 1.900 de comentarii.

Melodia e despre românii care au plecat să muncească în străinătate. În prima strofă, Cuza este în rolul unui tânăr plecat să lucreze în Marea Britanie, în timp ce în strofa a doua Irina Rimes este o îngrijitoare la o familie. Actrița Carmen Tănase interpretează rolul mamei, iar apariția ei este la final.

Cele mai multe comentarii sunt de la românii care lucrează în străinătate.

„<<Sunt bine, mamă>> de 9 ani ani îi spun asta mamei mele de fiecare dată când o sun, dar în spatele acestor cuvinte se ascunde un suflet rupt în bucăți… Mi-e dor de toți cei de acasă…. Felicitări pentru această melodie superbă încărcată de emoție”, este un alt comentariu la melodie.

Adda scrie că e plecată de doi ani în care a trebuit să îndure jigniri și critici la adresa românilor din partea străinilor. „Doi ani de zile în care chiar şi românii te calcă în picioare, doi ani de zile de când o mint pe mama că sunt bine şi că o să vin acasă de Paşte sau Crăciun, urmează al 3-lea şi încă mulţi ani de acum încolo. Am ascultat-o prima dată când eram la muncă, am izbucnit în plâns ca un copil, în hohote… Sper ca fiecare român plecat de acasă să ajungă sa se întoarcă bine, sănătos, să fie fericit”, a scris Adda.

În luna iulie, fostul Minister al Românilor de Pretutindeni anunțat că cele mai recente statistici arată că aproximativ 9,7 milioane de români sunt în afara granițelor. „Dintre aceștia, aproximativ 5.600.000 se află în Diaspora, iar diferența în comunitățile istorice”, preciza ministerul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.