Declarații de venit în Italia. O badantă a câștigat 140.000 de euro, dar n-a plătit taxe

0
512
Declarații de venit în Italia FOTO: Bru-nO/Pixabay.com
Declarații de venit în Italia FOTO: Bru-nO/Pixabay.com

O femeie de origine română, care lucra ca îngrijitoare în Italia, este acuzată de Garda de Finanțe că primea atât un venit pentru că muncea și ajutorul de venit garantat din partea statului, care se numește „reddito di cittadinaza”. Acum, românca este acuzată că nu a depus declarații de venit în Italia.

Jurnaliștii de la Tgcom24 spun că femeia ar fi primit 140.000 de euro în ultimii 4 ani și nu a făcut niciodată declarații de venit în Italia.

Românca are 50 de ani și a lucrat în mai multe localități din jurul orașului Torino. Toate sumele de bani ar fi fost transferate în conturi din România. Sumele de bani ar fi fost acumulate cu tot cu ajutorul pe care îl primea de la stat.

Reditto di cittadinazanza se oferă celor cu venit foarte mic, iar acum i-a fost revocat. Autoritățile italiene au ajuns la concluzia că a fost obținut cu ajutorul unor documente false.

Declarații de venit în Italia. Ce documente trebuie depuse

Declarații de venit în Italia. Două modele de declarații fiscale ce trebuie depuse de persoanele fizice care au încasat venituri sunt modelul unic și declarația 730/2019.

Potrivit legilor din Peninsulă, cei care sunt obligați să depună declarații de venit în Italia sunt: cei care au schimbat locul de muncă pe parcursul anului, cei care au primit salariu de la un al doilea angajator sau de la mai mulți, cei care au primit șomaj, dar și lucrătorii care au venit mai mare de 8.000 de euro pe an, iar un angajator nu le-a reținut taxele lunare pentru bugetul de stat.

Cei care lucrează ca îngrijitori trebuie să plăteacă impozite care pentru orice alt tip de muncă. De cele mai multe ori, acestora nu li se rețin impozite în fișele de plată lunare, ceea ce înseamnă că trebuie să declare la autoritățile italiene veniturile și apoi să plătească taxele aferente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.