Metoda „lover girl-business woman”. A înșelat un investitor din Timișoara cu 100.000 de euro

0
301

O româncă de 33 de ani din București a păcălit un afacerist din Timișoara cu peste 100.000 de euro. Se pare că omul de afaceri nu este singurul care a fost înșelat de femeie care are peste 30 de victime la activ în ultimii șapte ani.
O anchetă este în curs de desfășurare și procurorii de pe lângă Judecătoria Timișoara au arestat-o preventiv pe inculpata specializată în înșelăciuni. În urmă cu trei ani, ea a mai fost plasată în arest preventiv pentru înșelăciune și șantaj, la acea vreme vorbindu-se de un prejudiciu de 200.000 de euro revendicat de opt persoane. Femeia pretindea că are mai multe afaceri si le poate vinde victimelor sale mașini de lux. În momentul în care cei păcăliți își dădeau seama că sunt escrocați, „afacerista” trecea la amenințări

A obținut peste 100.000 de euro de la un afacerist din Timișoara

Aceeași metodă a aplicat-o tânara și pe un om de afaceri din Timișoara. La începutul anului 2022 l-a abordat pe rețelele de socializare și sub pretextul finanțării unor afaceri fictive pe care ea le-ar desfășura în Turcia și Dubai l-a „curățat” pe investitor de peste 100.000 de euro în nici un an de zile.
De asemenea pentru a-i stârni compasiunea victimei sale, inculpata i-a spus că tatăl ei este bolnav și are nevoie de tratamente costisitoare de zeci de mii de euro pe lună.
„În fapt, s-a reținut că în perioada februarie 2022 – ianuarie 2023, inculpata a indus în eroare persoana vătămată prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase și prin prezentarea de calități mincinoase, respectiv prin prezentarea faptului că are o soră vitregă, prin folosirea unui pseudonim, pe aplicația Messenger, prin intermediul căreia inculpata a inițiat contactul cu persoana vătămată, prin prezentarea în mod nereal că tatăl său suferă de o afecțiune hepatică gravă ce necesită îngrijiri speciale și călătorii în Paris și Dubai, ce implică costuri de zeci de mii de euro, în condițiile în care în realitate a plecat la Paris, însă cu escală, împreună cu soțul său pentru a efectua un sejur în Republica Dominicană, prin presupusele călătorii de afaceri în Istanbul, Turcia la o fabrică de lenjerii împreună cu un avocat, prin întâlniri fictive cu oameni de afaceri din Dubai, prin crearea unei imagini a unei femei prospere de afaceri caracterizată prin internaționalitate, afaceri ce au avut ca obiect de negociere, cu victima, furnizarea de lenjerii achiziționate din Turcia pentru a fi vândute în Dubai, precum și afaceri cu furnizare apă de calitate în Dubai, totul într-un context de seducție, sensibilizare emoțională a victimei și autovictimizarea inculpatei, în scopul de a obține suma de 108.300 euro în mod injust, pricinuindu-i persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 108.300 euro.”, se arată în comunicatul procurorilor, conform tion.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.