Coronavirusul în țările cu mulți români. Situația în fiecare țară

0
1170
FOTO: Herney/Pixabay.com
FOTO: Herney/Pixabay.com

Cazurile de infecție cu coronavirus s-au înmulți în Europa și Statele Unite, continentele pe care se află mulți români din diaspora. În România au fost confirmate 71 de cazuri și mai multe teste se află în analiză și se așteaptă rezultatele. În acest articol vă prezentăm cum arată situația în țările în care trăiesc cei mai mulți români plecați la muncă în străinătate:

Italia. Este cea mai gravă situație. Sunt 15.113 cazuri de îmbolnăviri și 1.016 decese. 12.839 de oameni sunt bolnavi, în timp ce complet vindecați sunt 1.258. De asemenea, 1.153 de persoane sunt în stare critică sau gravă.

Marea Britanie. Are 590 de îmbolnăviri și 10 decese.

Belgia. Există 400 de decese raportate și trei decese.

Spania. Este o situația îngrijorătoare în ultimele zile. În ultimele 24 de ore au fost anunțate 31 de decese și 869 de noi cazuri. În total s-a ajuns la 3.146 de cazuri, din care 190 sunt în stare critică.

Franța. Sunt 2.876 de cazuri în total, dintre care 595 anunțate într-o zi. Au murit 61 de oameni, dintre care 13 joi. 129 de persoane sunt în stare gravă.

Germania. Sunte 2.745 de cazuri înregistrate până acum. 779 au fost anunțate într-o singură zi. Au fost înregistrate 6 decese, iar 9 oameni sunt în stare critică.

SUA. Acum sunt 1.639 de cazuri, iar 338 de îmbolnăviri au fost raportate doar joi. De asemenea, 40 de oameni au murit, iar 10 sunt în stare critică. 30 s-au vindecat.

Norvegia, Suedia, Danemarca. Au peste 600 de cazuri fiecare. În Norvegia a fost anunțat primul deces și s-au luat măsuri care nu au mai fost niciodată pe timp de pace.

Grădiniţele, şcolile, universităţile, sălile de sport, piscinele şi saloanele de frizerie/coafură vor fi închise. Vor fi amânate toate evenimente sportive.

Magazinele alimentare rămân deschise, dar restaurantele, cluburile de noapte şi barurile vor fi închise dacă nu pot asigura distanţa minimă de un metru între clienţi.

Austria. Au fost anunțate până acum 361 de infecții cu noul coronavirus.

Republica Moldova. Au fost confirmate până acum 6 cazuri, iar alte 30 sunt suspecte și se așteaptă rezultatele analizelor. „Starea tuturor pacienților este medie”, a spus ministrul Sănătății din Republica Moldova, Viorica Dumbrăveanu.

FOTO: Herney/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.