Șoferi români arestați în Franța, după ce în camionul lor au fost descoperiți migranți

0
621
FOTO: fsHH/Pixabay.com
FOTO: fsHH/Pixabay.com

Opt migranți, dintre care patru copii, au fost găsiți, duminică, într-un camion frigorific în portul Calais. Cei doi șoferi care conduceau camionul erau români și au fost imediat arestați.

Pompierii care i-au scos pe migranți din camion au spus că aceștia se aflau „într-o ușoară hipotermie” și au fost duși la un spital din Calais. Migranții ar fi afgani și au fost găsiți în timpul unui control de rutină, cu puțin timp înainte ca tirul să fie îmbarcat pe un feribot, cu destinața Regatul Unit. În camionul condus de români era amenajată o ascunzătoare, iar temperatura era de aproximativ 7 grade Celsius.

Această știre vine în contextul în care în Marea Britanie, într-un camion frigorific parcat pe o platformă industrială din apropiere de Londra au fost descoperite 39 de persoane decedate. Inițial s-a crezut că aceștia sunt chinezi, apoi s-a stabilit că toți sun Vietnam și ar fi victime ale traficului de migranți.

Șoferul camionului frigorific, un britanic, a fost arestat. Alături de el, alte două persoane, un bărbat și o femei, au fost arestate.

În urmă cu două zile, polițiștii de frontieră de la vama Nădlac au descoperit 20 de cetățeni din Iran, Afganistan, Irak, Somalia și India care încercau să iasă ilegal din țară ascunși în interiorul unei autoutilitare încărcate cu paleți.

„În interiorul acestuia au fost descoperite ascunse în 6 lăzi din placaj, douăzeci de persoane. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Iran, Afganistan, Irak, Somalia şi India, 12 bărbaţi, 3 femei şi 5 copii, toţii adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani, iar minorii între 15 şi 17 ani. În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele intenţionau să ajungă în state din vestul Europei”, se precizează în comunicatul polițiștilor de frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.