Asistent medical Anglia – Salariu si cerinte

0
1579

Asistent medican Anglia – un job foarte cautat de catre cei cu pregatire din Romania. Desigur exista si un motiv in spatele acestui interes crescut: un salariu bun, un trai decent intr-o tara cu mai multe oportunitati decat Romania.

Am strans si noi cateva informatii despre ce presupune job-ul de asistent medical in Anglia, cum se plateste, de ce instruire ai nevoie si cat de usor se gaseste un asemenea loc de munca.

Asistent medical Anglia – Ce presupune job-ul

Asistentul medical in Anglia sau infirmierului e sa se ocupe in principal cu confortul batranului asistat. Asistarea alimentatiei si administrarea alimentelor acestuia; acordarea ingrijirii igienice, imbaiere; mobilizarea si transportul; respectarea si aplicarea prescriptiilor medicale; acordarea primului ajutor; completarea fisei de ingrijire a persoanei asistate.

Asistentul medical ajuta pacientii la activitatile normale de zi cu zi, mai ales cele de igiena, mers pe jos, hranire si toaleta personala; monitorizeaza, in mod regulat, semnele vitale ale pacientilor, inregistreaza greutatea, tensiunea arteriala, pulsul si respiratia; planifica nevoile pacientilor si lucreaza cu medicii pentru a elabora un plan de sanatate pentru fiecare pacient in parte.

Asistent medical Anglia – Conditiile de lucru

Asistentii medicali care pleaca din Romania pot lucra chiar si in sistemul de stat din Anglia pentru un salariu de aproximativ 23.000 ca incepator, pe an, insa cu posibilitatea de ore suplimentare.

Desigur, in mediul privat salariile sunt mai mari, incepand de la 6,75 lire pe ora pentru infirmieri, aproximativ 1944 lire pe luna, in functie si de numarul de ore lucrate si turele de noapte. Salariul e de minimum 9 pana la 13 lire pe ora pentru asistentii medicali, in functie de experienta si calificare, adica undeva in jur de 2600 de lire pe luna. Numarul de ore lucrate pe saptamana este de minimum 35 si poate ajunge pana la 72.

Asistent medical Anglia – Cazare, masa, locatii de munca si contracte

Cazarea in mediul privat poate fi pusa la dispozitie de angajator insa plata se face tot de catre candidat. Celtuielile pentru cazare, inclusiv utilitati precum apa, gaze, electricitate, sunt suportate de candidat.

Masa este oferita gratuit de majoritatea angajatorilor in cadrul azilului, odata cu mesele oferite celor rezidenti. Locatiile de munca sunt pe tot teritoriul Angliei, dar cu preponderenta in imprejurimile Londrei, Devon, Bath, Bristol, Birmingham, Leeds, Liverpool.

Desigur, contractele de munca difera de la angajator la angajator, insa cele mai multe se fac pe o perioada de 12 luni si se prelungesc automat daca va doriti acest lucru.

Exista mai multe agentii care va pot ajuta in gasirea unui job in acest domeniu si va pot da informatiile cele mai actualizate. Banca De joburi e de exemplu una dintre agentiile care plaseaza asistenti medicali in Anglia si promite ca demersurile pot fi facute in cel mult 3 saptamani.

Paragona e o alta agentie in domeniul recrutarii specializate pe domeniul medical pe piata fortei de munca din Europa care ofera contracte de munca pe termen nedeterminat in spitale si clinici publice.

Bluerock Care este o alta companie direct din UK care se ocupa cu furnizarea de personal medical calificat catre case de batrani si alte centre medicale specializate. Ei ofera suport in procesul de aplicare si se ocupa si de gasirea unui loc de munca la unul dintre Azilele rezidentiale si Casele de batrani cu care colaboreaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.