Germania. Un român a fost condamnat la închisoare pentru că nu și-a plătit o amendă

0
543
FOTO: ulleo/Pixabay.com
FOTO: ulleo/Pixabay.com

Poliția din localitatea germană Passau a arestat un român care va sta în următoarele 40 de zile după gratii. Românul a fost identificat după un control de rutină. Agenții au descoperit că pe numele bărbatului, în vârstă de 48 de ani, exista un mandat de arestare emis de Parchetul din Landshut.

În aprilie 2015, românul a fost condamnat pentru evaziune fiscală la o amendă de 600 de euro sau 40 de zile de închisoare.

După ce s-a dat decizia judecătorească, românul s-a întors în țară și a fost căutat timp de patru ani cu mandat de arestare. Poliția germană l-a prins pe acesta cu puțin timp înainte ca fapta sa să se prescrie. Pentru că nu a plătit amenda, românul va sta după gratii timp de 40 de zile.

Într-o situație asemănătoare a fost pusă și o româncă. Femeia, în vârstă de 54 de ani, a fost arestată la sosirea pe Aeroportul Koln în timp ce venea din Marea Britanie. Anul trecut, românca a fost dată în căutare de Parchetul din Karlsruhe. Aceasta a primit o amendă în valoare de 2.400 de euro după ce a fost prinsă conducând beată.

Pentru că nu a plătit amenda, potrivit legii germane, aceasta va sta după gratii timp de 54 de zile.

La începutul anului trecut, un alt român a ajuns după gratii în Germania pentru neplata unor amenzi care ajunseseră la un total de 3.600 de euro. Inițial, acesta a mers la autoritățile din Germania pentru a-i plăti surorii lui o amendă de 150 de euro, însă când a ajuns să dea banii, oamenii legii au constat că și el a avut probleme cu legea de mai multe ori și nu și-a îndeplinit obligațiile. A fost arestat pe loc și trimis după gratii pentru o perioadă de 3 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.