Sărbătoare într-un sat din Italia după ce s-a născut fetița unor români

0
539
FOTO: Il Resto del Calino
FOTO: Il Resto del Calino

Nașterea Ryannei, fetița unui cuplu de români, a fost un adevărat eveniment în micul sat italian Tornano, din provincia Forli-Cesena. S-au bucurat toți locuitorii. Însă, foarte important de precizat este că satul nu avea până acum decât 7 persoane. Ultimul localnic s-a născut pe 4 martie 1967.

E primul copil al soților Florinița Niță și Gabriel Dinu. Gabriel Dinu mai are doi copii dintr-o altă relație, însă Florinița a declarat că se pregătește de peste 20 de ani să devină mamă.

„E o viață întreagă de când îmi doream să devin mamă. Am vrut o fetiță și acum uite-o aici, dulce și frumoasă foc! Numai că nu mă așteptam să fie primită cu atâta entuziasm și de puținii noștri vecini”, a declarat Florinița Niță, potrivit Rotalianul.com.

Cea mai în vârstă rezidentă din sat este o femeie în vârstă de aproape 80 de ani. Cuplul de români spune că vrea să rămână în sat, însă își dorește ca autoritățile să fie mai atentă la întreținerea drumurilor.

În ultima perioadă, tot mai multe orașe din Italia dezvoltă programe prin care speră să atragă locuitori. Micile localități se confruntă cu depopulare, din cauza faptului că mulți, mai ales cei tineri, au ales să plece în orașe mai mari, unde sunt mai multe oportunități economice.

Primarii din orașele mici au decis să vândă casele părăsite cu sume modice sau chiar să le dea gratis. În schimb, cei care vor să se mute trebuie să se angajeze că vor renova casele.

Cel mai recent exemplu este al orașului Bivona, din Sicilia. Are o populație de 3.800 de persoane, dar o istorie de aproape 2000 de ani. Reprezentanții municipalității vor să ajungă la o populație de 8.000 de oameni, valoare care era în perioada Renașterii.

Cei care vor să se mute plătesc pe case doar 1 euro, însă trebuie să depună o garanție de aproximativ 2.500 de euro, care este rambursabilă în caz că noul proprietar începe renovările în patru ani de la semnarea contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.