Proteste violente ale musulmanilor după explozia spitalului din Gaza: „Va fi o zi de furie fără precedent”

0
250

Mii de musulmani protestează după ce spitalul din Gaza a fost doborât de o rachetă și peste 500 de persoane și-au pierdut viața. Proteste violente au pornit în mai multe orașe din Iordania, Turcia sau Irak. Oamenii acuză Israelul în privința atacului, însă reprezentanții armatei de la Tel Aviv spun că nu au avut nicio implicare în tragicul eveniment și arată cu degetul înspre grupările militare palestiniene.
Deși Israelul neagă orice implicare, furia mulțimii este îndreptată împotriva lor și protestatarii au încercat să pătrundă în ambasadele Israelului din mai multe țări.
Liderii si membrii mișcării Hezbollah au declarat că ziua de miercuri va fi o zi de furie fără precedent împotriva Isrealului, conform stirileprotv.ro.

Palestinienii cer demisia președintelui Mahmoud Abbas

Președintele palestinian Mahmoud Abbas avea programată o întrevedere cu Joe Biden în cadrul Summitului de la Amman, eveniment care a fost anulat după tragedia produsă la spitalul din Gaza.
Sute de oameni și-au îndreptat furia și înspre Statele Unite ale Americii, ca urmare a vizitei lui Joe Biden în Orientul Mijlociu și au ars drapelul Americii pe străzi. Din motive de securitate, dar și pentru că a fost decretat doliu național vreme de trei zile, sumittul la care urmau să se întâlneasca Joe Biden și Mahmoud Abbas a fost anulat. Protestatarii palestinieni i-au transmis președintelui american că nu este binevenit la ei în țară.
De asemenea revolta declanșată de explozia din spitalul din Gaza a stârnit nemulțumiri și la adresa președintelui Mahmoud Abbas.
În orașul Ramallah, din Cisiordania, forțele de ordine au făcut față cu greu mulțimii de oameni revoltați. Oamenii care asigură securitatea în zonă au fost nevoiți să tragă cu gaze lacrimogene pentru a potoli protestarii care aruncau cu pietre și îi cereau demisia lui Mahmoud Abbas.
Și în Turcia, Irak și Tunisia au avut loc demonstrații în jurul ambasadelor israeliene, în vreme ce în Iran și Libia oamenii și-au manifestat nemulțumirea la ambasadele Statelor Unite ale Americii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.