Povestea lui James Stewart, soldatul american stabilit in Banat. Sotia si sarmalele l-au convins sa aleaga Romania

Povestea lui James Stewart, soldatul american stabilit in Banat i-a facut pe multi romani sa aprecieze mai mult tara in care traiesc, dar si micile placeri mioritice, care ne fac viata mai frumoasa.

0
1055

Povestea lui James Stewart, soldatul american stabilit in Banat, i-a facut pe multi romani sa aprecieze mai mult tara in care traiesc, dar si micile placeri mioritice, care ne fac viata mai frumoasa.
James Stewart, in varsta de 55 de ani, a lasat traiul din orasul aglomerat Chicago pentru localitatea Giulvaz, judetul Timis, aici unde marturiseste ca are parte de tot ceea ce isi doreste.

Povestea lui James Stewart, soldatul american stabilit in Banat. Cum a ajuns in Romania?

Potrivit publicatiei banatulazi.ro, fostul soldat american a sosit in Romania pentru prima oara in urma cu 5 ani. Actuala lui sotie, romanca la origini, l-a adus in vizita in localitatea ei natala. Cei doi s-au cunoscut pentru prima oara in Germania. Americanul s-a indragostit nu doar de frumusetea romancei, dar si de frumusetea Romaniei, de care nu a vrut sa se mai desparta.
Dupa ce a lucrat de la 19 la 39 de ani in asigurarea securitatii bazelor terestre militare din Orientul Mijlociu, dar si in serviciile antidrog si antiterorism din Europa, James Stewart se bucura acum de linistea si aerul curat de la tara.

Povestea lui James Stewart, soldatul american stabilit in Banat. Sotia i-a cucerit inima, iar sarmalele – papilele gustative

Un adevarat gurmand, americanul a apreciat foarte mult preparatele culinare romanesti, mai ales sarmalele.
„A fost primul contact cu ceea ce inseamna sa traiesti in Romania si mi-a placut nespus. Eu am fost crescut cu hamburgher si steak, insa incet-incet, in meniul de bucatar am introdus ciorbele, salata de boeuf si cea de vinete si alte bunatati specifice, printre care si prajiturile”, a povestit el pentru revista Realitatea Banateana.
Desigur, nu toate obiceiurile locale au fost pe placul lui. Desi este pasionat de saxofon si apreciaza muzica, cantecele populare banatene nu au fost, tocmai, pe gustul lui. Acelasi lucru este valabil si pentru cantecul cocosului in zorii zilei.
Cu toate astea, povestea lui James Stewart, soldatul american stabilit in Banat, va continua tot in Romania. Aici este locul in care el isi doresca sa imbatraneasca frumos.

„Aici e mai bine ca acasa, in America. E liniste si nu ai nici un stres.In tara natala, mergi la serviciu, apoi o pauza de cafea si iar munca. La sfarsitul programului iesi la o pizza sau la un local, apoi te odihnesti pentru a doua zi. Iar maine, e la fel, aceeasi rutina. La Giulvaz, am posibilitatea sa imi renovez casa, sa fac plaja in curte, sa ies cu oamenii din sat la o bere, sa cresc caini si pisici, sa ma simt liber… Poate lipsesc alte lucruri, dar nu e vorba de ce ai, ci de cum te simti. Cred ca mai importante sunt lucrurile care te fac sa te simţi bine”, a mai spus James.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.