Nou atac din PSD la adresa românilor din diaspora: „Fetele alea de la duc ăștia”

0
493
FOTO: Captură video Facebook
FOTO: Captură video Facebook

Liderul PSD Giurgiu, senatorul Nicolae Bădălău i-a jignit pe românii din diaspora. Acesta s-a referit la o solicitare PNL de a mări numărul de parlamentari pentru diaspora de la 6 la 15.

Bădălău a spus că „ei” (românii din diaspora) „au 700 de mii de oameni care au domiciliu, pașapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul, până la 3-5 milioane, cât se vehiculează, sunt fetele alea de le duc ăștia, eu știu…”.

Bădălău confirmă: disprețuiește diaspora! Disprețul pe care hoțul condamnat, agramatul senator PSD Niculae Bădălău, îl arată românilor de peste hotare este nemărginit. După ce dansa la o petrecere organizată la el acasă pe ritumirile unei manele, dedicate lui, cu versurile "să vină diaspora / că noi ne πșăm pe ea", Niculae Bădălău, vorbind despre solicitarea PNL de a mări numărul de parlamentari pentru diaspora de la 6 la 15, Bădălău face o evaluare "ochiometrică" a numărului de români de peste hotare și spune:"ei au 700.000 de oameni avem care au domiciliu, pașapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restu' până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt FETELE ALEA DE LE DUC ĂSTIA".Nesimțitul ăsta agramat, hoțul condamnat Niculae Bădălău, confirmă dispretul față de românii de peste hotare insinuând că in afară de cei 700.000 de români cu reședință oficială în alte țări, restul până la 3-5 milioane de români sunt… "fetele alea de le duc ăstia". Sunt plin de revoltă iar o asemnea abordare ar trebui să-i revolte pe toți giurgiuvenii ale căror mame, soții sau fiice, tati sau fii, nepoți sau veri lucrează în străinătate pentru a câștiga o pâine amară cu munca și sudoarea lor, departe de țară și de cei dragi.

Publicată de Giurgiu-acid.ro pe Vineri, 29 noiembrie 2019

Bădălău a mai fost în mijlocul unui scandal legat de jignirea românilor din străinătate. În urmă cu un an, într-o înregistrare postată pe Youtube, îl arată pe liderul PSD la o petrecere cu lăutari în care aceștia cântau „pentru nașul Nicu Bădălău și pentru PSD-ul”, versuri jignitoare la adresa românilor din diaspora.

În campania electorală pentru prezidențiale, Viorica Dăncilă s-a referit la românii din străinătate spunându-le „ăștia”, în timpul unei conferințe de presă organizate cu jurnaliștii la Palatul Parlamentului.

Viorica Dăncilă a vorbit despre ce a făcut PSD pentru diaspora și a spus că executivul pe care ea l-a condus a „a facilitat votul pentru românii din diaspora” – în condițiile în care votul prin corespondență și votul de trei zile în diaspora au fost votate de Parlament la inițiativa opoziției.

„Am implementat programul Start-up diaspora, am implementat programul de facilități pentru agricultură, am facilitat votul în diaspora, astfel încât să poată vota trei zile și prin corespondență. Iohannis nu a avut nici măcar o deplasare pentru românii din diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în țări cu diasporă mare, nu s-a întâlnit cu ăștia și nu a vorbit ce face pentru ca ei să se întoarcă acasă”, a spus Dăncilă.

Ulterior, Dăncilă a revenit la subiect, atunci când a ajuns într-o emisiune de la Antena 3, unde a nuanțat declarația. Fostul premier a spus că, de fapt, l-a citat pe Klaus Iohannis care ar fi folosit termenul „ăștia” făcând referire la diaspora: „Dacă s-a înțeles greșit, îmi cer scuze”, a declarat Viorica Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.