Reguli de circulatie in Germania. Este ilegal pe Autobahn…

0
1054
reguli de circulatie in germania

Reguli de circulatie in Germania. Daca iti place sa calci pedala, trebuie sa stii ca nici Germania nu mai e locul de altadata in care te puteai simti ca pe un circuit de Formula 1.

Sa conduci pe autostrada (autobahn) in Germania, este o experienta in sine. O excelenta modalitate de a explora tara (desi nici la capitolul cai ferate nu sta deloc rau), dar si o distractie ce merita incercata. In ciuda opiniilor multora, autobahn este o sosea foarte bine organizata si nu are nimic in comun cu ideile de “in afara legii”, “periculos”, “fara limita de viteza”.

Pentru incepatori, autobahn are limita de viteza. Anumite portiuni ale soselei au limita de viteza pentru toti participantii la trafic, deoarece sunt in apropierea iesirilor sau a zonelor locuite. Dar cand te indepartezi de aceste zone, limitarea vitezei dispare. Semnul care indica acest lucru este un cerc gri cu cinci linii pe diagonala (ca in imaginea alaturata), astfel, esti instiintat ca poti rula oricat de repede iti permite traficul (sau masina). In Germania este ilegal sa ramai fara benzina pe Autobahn.

Reguli de circulatie in Germania

Pe Autobahn, Germania a introdus în unele locuri limite de viteza de 130 km/h, însă în exisă porţiuni unde nu există nici acum interdicţii, în special în zonele rurale. Există totuşi o menţiune, pe porţiunile cu şase benzi: nu se poate intra dacă maşina nu atinge cel puţin 110 km/h.

În scopul reducerii poluării aerului cu particule fine şi bioxid de azot, în numeroase oraşe din Germania au fost delimitate zone de protecţie de mediu sau zone ecologice, unde pot circula numai autovehiculele cu plachetă (“Feinstaubplakette”) corespunzătoare grupei de substanţe poluante căreia îi aparţine autovehiculul sau care au aprobare specială, iar nerespectarea acestei reglementări atrage după sine o pedeapsa cu amendă în valoare de 40 de euro.

Reguli de circulatie in Germania

Centrele de eliberare a plachetelor sunt oficiile de înmatriculare a autovehiculelor sau alte instituţii autorizate să acorde plachetele, precum şi instituţiile autorizate să facă analiza gazelor de eşapament.

Reguli de circulatie in Germania

Oraşele în care au fost delimitate zone ecologice sunt: Augsburg, Berlin, Bochum, Bonn, Bottrop, Bremen, Castrop-Rauxel Darmstadt, Dinslaken, Dortmund, Duisburg, Düsseldorf, Erfurt, Essen, Frankfurt/Main, Freiberg am Neckar, Freiburg (Breisgau), Gelsenkirchen, Gladbeck, Halle/Saale, Hannover, Heidelberg, Heidenheim, Herne, Herten, Hagen Heilbronn, Herrenberg, Ilsfeld, Ingersheim, Karlsruhe, Köln, Krefeld, Langenfeld.Leipzig, Leonberg, Ludwigsburg, Ludwigsburg Landkreis, Magdeburg, Mainz, Mannheim, Markgrönningen, Mönchengladbach, Mühlacker, Mülheim an der Ruhr, München, Münster, Neuss, Neu-Ulm, Oberhausen, Offenbach, Osnabrück, Pfinztal, Pforzheim, Pleidelsheim, Recklinghausen, Remscheid, Reutlingen, Schramberg, Schwäbisch-Gmünd, Siegen, Stuttgart, Tübingen, Ulm, Urbach, Wendlingen, Wiesbaden și Wuppertal.

În cazul producerii unui accident uşor, completaţi, împreună cu cealaltă parte implicată, formularul tip pus la dispoziţie de societăţile locale de asigurări. Notaţi elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat în accident şi ale societăţii de asigurare a acestuia.

Reguli de circulatie in Germania

Dacă în urma accidentului au fost rănite persoane, contactaţi poliţia locală, după ce aţi acordat primul ajutor. Pentru sprijin, adresaţi-vă partenerului societăţii române de asigurări din ţara respectivă care figurează pe Cartea Verde.

Reguli de circulatie in Germania

Cele mai des întâlnite „păcate” din traficul german sunt parcările ilegale (amendă între cinci şi 35 euro), excesul de viteză pe tronsoane cu limitare (15 – 680 euro, patru puncte şi trei luni fără carnet), necedarea priorităţii (10-360 euro, patru puncte şi o lună fără carnet) şi păstrarea distanţei de siguranţă (25 – 600 de euro, patru puncte şi trei luni interdicţia de a conduce).

Excesul de viteză se plăteşte cu trei puncte amendă, pe viitor sancţiunea se reduce la un singur punct. Trecerea pe roşu se contabilizează deocamdată cu trei până la opt puncte, pe viitor fiind sancţionată cu două puncte. Pentru conducerea cu o alcoolemie de peste 0,08 la mie, pedeapsa rămâne aceeaşi: suspendarea imediată a permisului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.