O badantă cere 150.000 de euro de fiul bătrânei pe care a îngrijit-o

0
515
FOTO: sabinevanerp/Pixabay.com
FOTO: sabinevanerp/Pixabay.com

O româncă în vârstă de 50 de ani, care a lucrat ca îngrijitoare la o pensionară din localitatea italiană Motta di Livenza, provincia Treviso, a decis să-l dea în judecată pe fiul acesteia, la aproximativ trei ani de la moartea bătrânei.

Ajutată de un avocat, aceasta cere în fața judecătorului 150.000 de euro, drepturi și contribuții neplătite pentru numărul de ore în plus pe care le-a lucrat și nu erau trecute în contract.

De partea cealaltă, fiul bătrânei, un avocat în vârstă de 55 de ani, spune că semnătura româncei erau pe un contract încheiat cu mama sa și nu are nicio vină. În schimb, îngrijitoarea româncă spune că el era cel care îi dădea sarcini și îi plătea salariul. De asemenea, tot el plătea toate facturile și gestiona contul bancar al mamei sale.

„Mai întâi fiindcă îngrijitoarea a fost angajată cu contrat de muncă de către mamă și nu de către fiu, apoi din cauză că sumele și orarul de muncă (declarat de îngrijitoarea româncă – n.r.) nu corespund cu ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 5-6 ani”, spune avocatul fiului citat de Il Gazzettino.

Românca ar mai putea fi implicat într-un proces. Fiul pensionarei pe care a îngrijit-o a dat-o la rândul său în judecată pentru defăimare. Acesta spune că în 2018, fosta îngrijitoare a mamei sale a făcut unele afirmații față de el care i-au adus prejudicii de imagine și probleme în căsnicie.

Judecătorul din procesul în care românca cere despăgubiri le-a dat o perioadă de timp celor două părți în care poate se vor înțelege. De asemenea, între timp, româncă ar fi renunțat la o parte din pretenții și acum ar cere doar 35.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.