O româncă din Spania a emoționat pe toată lumea la ieșirea din secția de votare

0
520

O româncă din Slatina, care a votat la o secție din Spania, le-a făcut o surpriză membrilor secției de votare, dar și celor care ieșeau de la urne sau urmau să-și exprime opțiunea.

Femeia le-a cântat membrilor secției piesa „Acasă-i România”. Ea a fost rapid acompaniată de alți români care se aflau în acel moment în secția de votare.

Imaginile au fost postate de soțul ei și au devenit rapid virale, fiind distribuite de mii de ori pe grupurile de Facebook ale românilor plecați să muncească în străinătate.

Prezența la vot în diaspora a fost una istorică. La urne, în străinătate, s-au prezentat peste 885.000 de români, la care s-au mai adăugat 17.503 de votanți care au ales să-și exercite dreptul prin corespondență.

Doar în Italia mai mult de 170.000 de alegători români și-au exercitat dreptul de vot, din care peste 12.000 de alegători au votat deja la una din cele 5 secții de votare din Roma, potrivit Ambasadei României în Italia.

S-a cântat și în alte secții de votare. „Ridică-te, mai, Ionică! Și tu, Gheorghe, te ridică! Să ne ridicăm cu toții, că-i plină țara de hoți! Ieși, române, la lumină, că mori cu dreptatea în mână!

Nu mai sta pe dinafară că rămânem fără țară! Ieși și-ți apără pământul! vorbește că ai cuvântul! C-o început să clocotească mămăliga românească”, a fost melodia pe care au cântat-o membrii unei secții de votare din Spania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.