Site-uri utile pentru romanii din Italia

Pentru noi venitii in Italia, in special pentru cei care inca se mai acomodeaza cu traiul italian, iata cateva site-uri utile pentru romanii din Italia.

0
2995

Romanii formeaza cea mai importanta comunitate de imigranti din Italia. Romanii plecati la munca s-au stabilit, in decursul ultimilor ani, in orase mari si mici sau chiar si in unele comunitati din zonele montane de care nici macar italienii nu au auzit vreodata.
Regiunile cu numere importante de romani sunt Lazio (in care se afla si capitala Roma), urmata indeaproape de Lombardia si Piemont.
Pentru noi venitii in Italia, in special pentru cei care inca se mai acomodeaza cu traiul italian, iata cateva site-uri utile pentru romanii din Italia.
Pe langa ofertele de munca, exista numeroase asociatii romanesti care va stau la dispozitie cu informatii utile, in fiecare regiune in parte.

Site-uri utile pentru romanii din Italia

Informatii consulare: https://www.informatiiconsulare.ro/mae/ro-ro/ceimitrebuiepentru.aspx

Politia de frontiera: http://www.politiadefrontiera.ro/

Informatii actualizate:

http://www.romania-italia.net/homepage/
http://www.italiaromania.com/
http://www.emigrantul.it/

Asociatii si comunitati romanesti. Site-uri utile pentru romanii din Italia

1. Federatia Asociatiilor Romanilor din Italia (F.A.R.I.)
Coordonator naţional: Dragos Eugen Dumitru; Preşedintele Consiliului Federal: Simona Farcas; Preşedintele Comitetului Executiv: Ovidiu Gal
Sediu: Piazza di Campitelli nr. 9, 00186, Roma

www.faritalia.org

2. Liga romanilor din Italia

Presedinte: Ing. Emilia Stoica
Vicepresedinte: Prof. Marian Mocanu
Sediu: Via Filippo Abbiati nr. 5, 20148, Milano
Tel: (+39) 339 757 73 20; (+39) 347 416 60 68

www.lri.it

3. Asociatia „ROMENI DI PADOVA”
Presedinte: Die Nicolae Alexandru
Sediu: Via Lagrange nr.12, 35143, Padova
Tel: (+39) 348 776 8709

www.webalice.it/nicola269

Lista completa de asociatii romanesti poate fi vizualizata AICI

Locuri de munca. Site-uri utile pentru romanii din Italia

www.jobpilot.it
Lant de site-uri de recrutare si selectie, unul dintre cele mai mari din lume. Locuri de munca in domenii precum: constructii, hotel, restaurant, catering, sanatate (healthcare, medical), IT (hardware, software, computere), logistica, domeniul tehnic (ingineri), farmaceutic, asigurari, agricultura, marketing, PR.

lavorolavoro.it

Site unic prin modalitatea de prezentare si modul in care este structurat. Puteti alege direct pe harta Italiei zona de interes si apoi utilizand facilitatile de cautare avansata, pot fi accesate posturi din cele mai diverse domenii. Site-ul este structurat de asemeni pe oferte full time, part time sau sezoniere.

www.quantagruppo.it

Unul dintre cele mai importante lanturi mondiale de site-uri destinate recrutarii, muncii temporare, formarii profesionale. Site-ul intermediaza numeroase oferte in toate domeniile de activitate: constructii, hotel, restaurant, catering, sanatate (healthcare, medical), IT (hardware, software, computere), logistica, domeniul tehnic (ingineri), farmaceutic, asigurari, agricultura, marketing, PR.

www.obiettivolavoro.it

Site specializat in recrutare pentru oferte part time sau oferte de munca temporara sau cu durata determinata. Oferte de munca cu program flexibil. Toate domeniile. Stiri si informatii de ultima ora. Motor de cautare avansata. Una dintre cele mai mari si importante agentii specializate pentru munca temporara din Italia.

Anunturi si mica publicitate. Site-uri utile pentru romanii din Italia

http://www.subito.it/

http://www.bakeca.it
http://www.kijiji.it
http://www.ebay.it
http://www.annunci.it

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.