Doi chinezi au forțat mai mulți români să lucreze în Italia pentru 5 euro pe zi

0
520
FOTO: ubert/Pixabay.com
FOTO: ubert/Pixabay.com

Doi cetățeni chinezi au obligat 30 de muncitori români, italieni și asiatici să lucreze într-un atelier de confecții improvizat lângă Torino.

Garda Financiară italiană a descoperit că proprietarii aveau două ateliere cu acte în regulă, însă mai exista și un depozit ascuns la subsolul locuinței. În timpul unui raid al forțelor de ordine s-a descoperit că 30 de muncitori erau exploatați și ținuți în sclavie modernă, potrivit Corriere della Sera.

Lucrătorii aveau paturile și o bucătărie improvizată chiar printre mașinile de cusut, iar potrivit anchetatorilor nu beneficiau de servicii de igienă. De asemenea, toți erau supravegheați 24 din 24 de ore prin intermediul unor camere video. Practic, cei 30 de oameni erau sechestrați în interiorul depozitului.

Ancheta a scos la iveală că primeau doar 5 euro pe zi și erau nevoiți să lucreze câte 15 ore în fiecare zi, inclusiv duminica. În total, muncitorii erau plătiți pe lună, la negru cu 150 de euro.

Aceștia fabricau produse din piele pentru automobile. În mod normal, un lucrător câștigă pentru o astfel de muncă între 2.500 și 3.000 de euro pe lună.

Săptămâna trecută, un alt caz de sclavie modernă, în care victime au fost români, a fost prezentat în presa italiană. Autoritățile italiene au descoperit trei ferme agricole din provincia Macerata în proprietarii nu plăteau contribuții la stat pentru nou muncitori străini, majoritatea de origine română.

Muncitorii, care lucrau păstori, nu primeau nici măcar minimul prevăzut de lege și nu beneficiau de nicio zi liberă.

Programul începea de la 6:30 și se încheia la 22:00, iar pentru o zi luau aproximativ 2,5 euro pe oră.

Carabinierii au concluzionat și că niciun cioban nu a făcut cursuri de protecție și siguranță la locul de muncă și nu aveau niciun fel de asistență sanitară în caz de nevoie. Oamenii legii italieni au decis să le sechestreze administratorilor firmei bunuri estimate la aproximativ 94.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.