Un român a fost prins în Italia că lua salariu și ajutor social. Ce pedeapsă riscă

0
524
FOTO: skeeze/Pixabay.com
FOTO: skeeze/Pixabay.com

Cel puțin 80 de persoane, printre care și un român, au fost descoperite de autoritățile din Gubbio, Italia, că lucrează la negru. Locurile de muncă erau în domeniul turismului și cateringului.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că aceștia lucrau la negru pentru ca administratorii societăților să nu plătească taxe și impozite la stat.

Însă, potrivit Il Messaggero, dintre toți angajații prinși că lucrau la negru, în cea mai proastă situație se află românul. Acesta riscă acum o pedeapsă de până la șase ani de închisoare pentru că, în timp ce lua salariu la negru, încasa și ajutorul social.

Șapte companii italiene au fost închise, iar unul dintre afaceriști a fost trimis în judecată pentru că a angajat două persoane din afara Uniunii Europene, fără permis de muncă.

Ajutorul social pe care românul îl primea în Italia poartă numele de „reddito di cittandinaza”. Potrivit guvernului italian, toți cei care depun declarații sau documente false pentru a primi acest ajutor social sunt pedepsiți cu închisoare de la doi la șase ani.

De asemenea, în cazul în care nu anunță autoritățile despre modificări de venituri, cei care primesc acest gen de ajutor social sunt pedepsiți cu închisoare de la un an până la trei ani. Potrivit legii italiene, românul își va pierde ajutor social și trebuie să returneze suma pe care a primit-o în mod necuvenit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.