Obiceiuri de nunta in Italia. Obiceiuri inedite

0
2944
obiceiuri de nunta in italia

Obiceiuri de nunta in Italia. Ceremonia nunţii îmbină tradiţii şi obiceiuri, în funcţie de zonă şi religie. Încă din Antichitate, mirii îşi făceau unii altora jurăminte, înainte de a fi declaraţi căsătoriţi. În afara jurămintelor de natură religioasă, care puteau fi incluse în ceremonia nunţii, mirii îşi puteau rosti, în faţa altarului, şi jurăminte pe care le compuneau chiar ei, ca expresie a dragostei pe care şi-o purtau.

Dacă jurămintele reprezentau mai mult un fel de promisiuni, în zilele noastre, jurămămintele se concretizează în semnarea unor contracte. Obiceiul schimbării inelelor este considerat ca fiind cel mai vechi obicei, precum şi unul universal. Inelul reprezintă, prin forma sa circulară, perfecţiunea şi dragostea nesfârşită.

Ceremonia de nunta la italieni

Un obicei italian il reprezinta invitatiile de nunta scrise de mana sau gravate. Pentru a adauga o nota speciala, adauga cateva cuvinte in italiana in formularea invitatiei.

• Ceremonia de nunta sa aiba loc intr-o zi de duminica. Multi italieni prefera sa se casatoreasca duminica, dupa ce au mers la slujba de dimineata.

• Mergeti la biserica pe jos. In unele traditii, mirele si mireasa merg impreuna pe jos pana la biserica, aceasta simbolizand casatoria ca o calatorie.

• O alta traditie italiana este aceea de a lega o funda pe usa bisericii pentru a reprezenta unitatea dintre mire si mireasa.

Obiceiuri de nunta in Italia

In micile sate italiene mai exista inca obiceiul ca mireasa si mirele sa mearga impreuna in piata centrala a satului dupa ceremonia de dimineata. In piata, familia si prietenii acestora vor amenaja o capra de lemn, un butuc si cu ajutorul unui fierastrau dublu mirii vor trebui sa munceasca in echipa pentru a taia butucul in doua, reprezentand comuniunea celor doi pentru un mariaj de succes.

Traditia include si un fel de mancare numit wanda ( biscuiti rasuciti pudrati cu zahar) si bomboane de nunta italiene. Dupa masa, este servit tortul de nunta cu espresso si alte tipuri de cafele.

La Borsa este o mica gentuta purtata de mireasa in care toti cei prezenti vor depune plicuri cu bani. In mod normal banii revin familiei miresei care va folosi suma stransa pentru a acoperii cheltuielile organizarii receptiei de nunta.

Uneori, cravata mirelui este taiata bucati si apoi vanduta la licitati celor prezenti. Banii sunt folositi de catre mire si mireasa pentru a pleca in luna de miere. In loc de vopsea si stegulete, masina mirilor este decorata cu flori proaspete ce simbolizeaza o noua si fericita viata impreuna.

Obiceiuri de nunta in Italia

Obiceiul ca migdale confiate sa fie oferite la receptia nuntii vine de asemenea din Italia. Dulcele si amarul vietii sunt reprezentate de acestea, juramintele din timpul ceremoniei ” la bine si la rau” fiind simbolizate de acest obicei. La noi se practica oferirea acestora drept marturii, invelite de obicei in pungulite brodate cu numele mirilor.

In unele regiuni, mirele si mireasa vor sparge un vas sau un pahar mai mare impreuna, iar numarul de cioburi in care se va sparge paharul va simboliza numarul de ani pe care ii vor petrece impreuna.

O traditie ceva mai moderna este cea in care dupa ceremonie, mirele si mireasa elibereaza doi porumbei, simbol al dragostei si fericirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.