Reguli de circulatie in Suedia. Atentie sporita

0
1163
Reguli de circulatie in Suedia

Reguli de circulatie in Suedia. Aici, circulatia auto se efectueaza pe partea dreapta si este obligatoriu ca farurile sa fie aprinse in permanenta (faza de intalnire). Cauciucurile de iarna sunt obligatorii in perioada 1 noiembrie-30 aprilie.

Reguli de circulatie in Suedia

Atentie! Pentru circulatia autovehiculelor in orasul Stockholm a fost introdusa o taxa de drum obligatorie in valoare de 30 SEK/autoturism. Punctele la care se percepe aceasta taxa sunt marcate prin afisaj electronic luminos. Este obligatorie purtarea centurii de siguranta de catre conducatorul autovehiculului (soferul aflat la volan), precum si de toti ceilalti pasageri din autovehicul.

Limitele de viteza
intre 30 – 50 km/h in orase;
intre 70 – 90 km/h in afara oraselor;
110 km/h pe autostrazi.

Reguli de circulatie in Suedia

Reguli de circulatie in Suedia. Drumurile publice, autostrazile sunt marcate corespunzator normelor internationale rutiere. Starea drumurilor este, de regula, foarte buna.
Parcarea se face numai in locurile special amenajate si numai in intervalul de timp mentionat. De regula, locurile de parcare sunt cu plata.

Reguli de circulatie in Suedia. Utilizarea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar si a aparatelor anti-radar constituie infractiune, pedepsita cu amenda si confiscarea aparaturii respective. Permisul de conducere romanesc este valabil pe teritoriul suedez.  In caz de accident usor, completati, impreuna cu cealalta parte, formularul tip pus la dispozitie de societatile locale de asigurari, privind producerea accidentului.

Reguli de circulatie in Suedia

Notati elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat in accident si ale societatii de asigurare a acestuia. Daca in urma accidentului sunt raniti, chemati politia locala, dupa ce ati acordat primul ajutor. Adresati-va pentru sprijin partenerului societatii romane de asigurari din tara respectiva, care figureaza pe Cartea verde.

Sumele in valuta cu care se intra/iese in/din Suedia, in conformitate cu reglementarile UE, sunt de maximum 10.000 Euro.

Reguli de circulatie in Suedia. Vehiculele de marfă nu sunt supuse unei restricţii de circulaţie în zilele de sâmbătă şi duminică precum şi în zilele de sărbătoare legalǎ.

Reguli de circulatie in Suedia. Totuşi, în conformitate cu noile reglementǎri privind protecţia mediului înconjurător introduse în Stockholm, Goteborg, Malmo, Lund, Helsingborg şi Molndal, vehiculele cu motor diesel care au mai mult de 3,5 t greutate maxim autorizată, care au fost înmatriculate pentru prima oară inainte de 1993, nu vor avea permisiunea de a intra în zonele care sunt incluse în aceste reglementǎri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.