Băsescu spune că bancomatele aruncate în aer în România sunt opera unor români veniți din diaspora

0
554
FOTO: European People's Party/Wikimedia Commons
FOTO: European People's Party/Wikimedia Commons

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că aruncarea în aer a trei bancomate la Sinaia, Arad și Belinț, în Timiș, ar putea fi opera unor români care s-au întors acasă din străinătate.

„Suntem celebri pentru tipul ăsta de operațiune în occident. Românii sunt… au venit acasă, deci au ascultat insistențele «români veniți acasă» și au început să vină.

Am ajuns la densitate suficient de mare de bancomate să fie rentabil să le arunci în aer și în România. (…)

Noi am scăpat de cerșetori, pentru că sunt prin altă parte, dar vor veni acasă, aduceți-vă aminte ce era în toate intersecțiile Bucureștiului. Păi, nu vedeți că ei caută pe unii care sunt la a 56 spargere… Păi, ăștia s-au antrenat în Londra, Paris, în Marsilia…

Or să prindă instituțiile noastre nepregătite pentru tipul ăsta de fraudă. Occidentalii ăștia care au bancomate de 50 de ani sigur că știu cam se se face cu ele. Noi, care le avem doar de câțiva ani o să vedeți ce surprize o să avem cu bancomatele, cu fraudarea lor.

Suntem foarte tari în spargeri de locuințe, în bancomate și în comerțul cu carne vie, prostituție”, a declarat Traian Băsescu, într-un interviu cu jurnalistul Ion Cristoiu.

Un bancomat din orașul Arad a fost aruncat în aer vineri trecută, iar hoții au fugit cu casetele cu bani. În aceeași zi, un al doilea atac a avut loc în jurul orei 4 dimineața, în comuna Belinț din județul Timiș, același mod de operare. Hoții au distrus bancomatul cu un dispozitiv exploziv și au fugit cu banii din aparat.

Tot săptămâna trecută, un incident similar a avut loc în Sinaia. Un bancomat aflat lângă un hotel din zona castelui Peleș a fost aruncat în aer.

FOTO: European People’s Party/Wikimedia Commons

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.