Retete bucatarie italiana: spaghete puttanesca

0
797
Retete bucatarie italiana: spaghete puttanesca

Retete bucatarie italiana: spaghete puttanesca.

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 5 min
Timp de gatire: 15 min
Gata in: 20 min

INGREDIENTE

Retete bucatarie italiana: spaghete puttanesca

350 g spaghete
65 ml ulei măsline extravirgin
4 căței de usturoi mari, tocați fin
800 g roșii decojite
75 g măsline (fără sâmburi și tocate)
1 linguriță capere
3 fileuri de anșoa, tocate (opțional)
1 linguriță oregano uscat
1/2 linguriță piper
2 lingurițe pătrunjel proaspăt tocat
sare după gust
*Opțional, parmezan ras pentru decorat

MOD DE PREPARARE

Retete bucatarie italiana: spaghete puttanesca

Spaghete Puttanesca – cele mai bune și rapide paste de post pe care le poți face, acestea sunt. Partea și mai bună? Nu ai cum să greșești rețeta, chit că este prima oară când intri în bucătărie… atât de simplă este! Gata în numai de 20 de minute, hrănitoare și aromate.

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.

Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă usturoiul tocat, sotează-l timp de 1 minut. Adaugă roșiile decojite și tocate (cât vrei tu de mare/mărunt), măslinele (tăiate la alegere sau lăsate întregi, fără sâmburi), fileurile de anșoa (dacă nu ții post), caperele, praful de oregano și piperul. Lasă sosul să de formeze și să se îngroașe la foc mediu spre mic (aproximativ 8 minute). Asezonează cu sare după gust.

Când pastele s-au făcut, scurge-le de apă, toarnă 1 lingură de ulei de măsline peste ele și învârte ușor oala pentru a le “îmbrăca” în ulei. Combină pastele cu sosul și pătrunjelul proaspăt tocat. Mai lasă-le pe foc, amestecând ușor, timp de 3 minute.

Retete bucatarie italiana: spaghete puttanesca

Dacă nu le servești de post, poți rade un pic de parmezan pe deasupra.

Influenta bucatariei italiene se resimte in prezent in intreaga lume, unde sunt exportate nenumarate produse specifice, iar unele retete, cum ar fi cea de pizza, originara din Neapole, sau tiramisu, provenita din Veneto, au fost adoptate in cele mai multe tari, fiind in prezent tot atat de populare ca si cele nationale.

Alte preparate locale preluate si in alte tari sunt si pizza calabrese, din Calabria, care este o pizza iute si condimentata, mozarella si spaghetti alla puttanesca din regiunea Campania, panettone si gorgonzolla din Lombardia, sosul arrabiata din Lazio.

Printre produsele exportate ar trebui sa enumeram otetul balsamic produs in Modena si Reggio Emilia, parmigiano din Reggio Emilia, Parma, Modena si Bologna, grana padano din Piacenza, proschiutto din Parma, mortadella din Bologna.

De mentionat ar fi si regiunea Piemontului care are cele mai multe branzeturi si vinuri protejate si controlate prin lege si care, ca urmare a influentei franceze, are cele mai variate si complexe preparate. Tot din Italia, dar din Puglia de aceasta data, provine o buna parte a uleiului de masline de pe pietele europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.