Povestea lui Alexandru, tânărul care s-a întors din Italia în România ca să se facă pompier

0
491
Alexandru Rogojinaru FOTO: Adevarul.ro
Alexandru Rogojinaru FOTO: Adevarul.ro

La 7 ani, Alexandru Rogojinaru ajungea în Italia. „În anul 2003, după ce s-a născut sora mea, părinţii au hotărât să plecăm cu toţii în Italia. Din anul 2004 am fost înscris la şcoală acolo. Nu mi-a fost greu să mă integrez deoarece învăţasem cât de cât italiană, de la joacă, de la televizor.

Am fost un elev mediu la învăţătură, dar întotdeauna când simţeam că urmează un examen important mi-am dat silinţa şi am învăţat serios. Poate asta m-a ajutat să nu simt niciodată gustul eşecului. Nu am picat nici un examen”, povestește Alexandru pentru ziarul Adevărul.

După ce a terminat liceul în Italia avea de gând să urmeze cursurile unei facultăți de inginerie. Însă și-a abandonat toate planurile pentru a-și urma un vis, acela de a se face pompier.

Alexandru are 23 de ani acum și este unul dintre cei mai tineri pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea. A fost declarat chiar și „Pompierul lunii în Vrancea”, în luna noiembrie, anul trecut.

În România s-a întors chiar după ce fusese admis la Facultatea de Inginerie din Italia. „M-am întors efectiv, apoi am încercat sa îmi creionez o viitoare carieră, aşa am aflat despre acest domeniu. Am fost tentat sa mă îndrept către şcoala de pompieri, la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri „Pavel Zăgănescu” din Boldeşti.

Apoi am fost impresionat în mod plăcut de povestea cu această meserie, nobilă, unde ai posibilitatea să fii util semenilor şi să ajuţi persoanele aflate în situaţii dificile, iar fiecare intervenţie, încheiată cu succes, se încheie cu un sentiment de satisfacție.

Am fost întâmpinat foarte bine de către colectiv, iar, ulterior, s-au legat si relaţii de prietenie, colegii dovedindu-se a fi nişte salvatori cu experienţă, îndrumându-mă să acţionez în siguranţă şi cu înţelepciune”, a mai povestit Alexandru.

A depus jurământul pentru a deveni pompier în Vrancea în noiembrie 2018. La sfârșitul anului trecut a fost lăudat și pentru o faptă eroică. În timp ce conducea pe centura orașului Focșani, în timpul liber, a observat un accident și a intervenit.

„Am considerat ca este momentul să acţionez pentru susţinerea funcţiilor vitale ale persoanelor grav rănite, împiedicând astfel un incendiu la un autoturism avariat. Ulterior, după sosirea echipajelor la locul intervenţiei, am participat alături de colegii mei la desfăşurarea acţiunilor de intervenţie în condiţii de siguranţă, oferindu-le ajutorul”, a mai povestit tânărul de 23 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.