Doi români au fost arestați 3 luni în Italia pe nedrept

0
475
FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

După 8 ani de procese, doi români și-au găsit dreptatea în fața justiției italiene. Povestea a început în noiembrie 2011.

Un șofer de TIR, care circula pe o stradă din zona Giovinazzo, a fost oprit forțat de o mașină Audi, din care au coborât două persoane înarmate. Șoferul a fost urcat în autoturism și a fost sechestrat timp de aproximativ o oră.

În cele din urmă, a fost abandonat pe marginea drumului. Tâlharii au plecat mai departe cu TIR-ul încărcat cu marfă.

Potrivit Foggia Today, Poliția italiană din Cerignola a reușit, cu ajutorul semnalului GPS instalat pe remorcă, să găsească autocamionul într-o zonă închisă cu un gard, în satul Pezza della Meta, din Orta Nova, provincia Foggia.

În aceeași zonă, lângă un depozit industrial, se afla și o construcție în care stăteau doi români: Ionuț Bonculescu (30 de ani) și Dumitru Spiridon (41 de ani). Cei doi au fost reținuți de polițiști și apoi arestați timp de 102 zile, fiind principalii suspecți ai furtului camionului.

În aprilie 2017, tribunalul din Foggia a decis că românii nu sunt vinovați și nu au comis respctivul furt. Însă procesul a continuat pentru că românii au cerut să fie despăgubiți pentru zilele cât au stat în arest. Zilele trecute, instanța italiană a decis ca românii să primească câte 235 de euro pentru fiecare din cele 48 de zile state în penitenciar și 117 euro pentru fiecare din cele 54 de zile sub arest la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.