Festivalul „Romania – Traditii si Valori Europene”, organizat pentru romanii din Milano

Festivalul "Romania - Traditii si Valori Europene", organizat pentru romanii din Milano , va incepe sambata, 30 septembrie 2017, la ora 17.00.

0
1266

Festivalul „Romania – Traditii si Valori Europene”, organizat pentru romanii din Milano, va incepe sambata, 30 septembrie 2017, la ora 17.00.
Evenimentul este condus de Asociatia Romanii in Italia, sub indrumarea ing. Romulus Popescu.
Festivalul „Romania – Traditii si Valori Europene”, organizat pentru romanii din Milano se afla la XIII-a editie si este cel mai longeviv festival romanesc din Italia.
Potrivit comunicatului de presa, acest festival contribuie la pastrarea si promovarea traditiilor si mestesugurilor romanești, la descoperirea de noi si autentice talente din sanul comunitatii romanesti din Diaspora, de a duce mai departe zestrea folclorica a romanilor de o inestimabila valoare si de a face cunoscute si altor natiuni stabilite la Milano, cultura, traditiile si valorile nationale.

Festivalul “România –Tradiții și valori europene”, organizat pentru romanii din Milano, reprezintă un proiect de suflet, care s-a nascut si dainuie de 13 ani datorita iubirii fata de tara mama, conștiintei nationale, necesitatii de a promova si mentine vii valorile si traditiile românești. Fără trecut, nu putem avea viitor. Suntem un popor cu o istorie de milioane de ani, cu traditii care s-au transmis din generatie in generatie si care ne definesc ca natie. Avem datoria de a le promova si de a le transmite mai departe tinerilor și copiilor nostri, pentru a ne pastra identitatea. De asemenea, e important sa aratam si italienilor si altor popoare care traiesc la Milano, ce inseamna Romania, sa vada si fata frumoasa a tarii noastre, nu doar ceea ce se scrie urat despre noi în presa italiana”, au mai spus organizatorii.

Festivalul se va desfasura sâmbătă, 30 septembrie 2017, orele 17.00 la Consulatul General al Romaniei la Milano si duminica 1 octombrie 2017, orele 15.00 la Colonne di San Lorenzo din centrul orasului Milano.

Printre invitatii care vor sustine spectacole in fata publicului din diaspora se numara: folkistul și scriitorul  iesean Paul Arva si Viorel Burlacu din Chisinau, artistul Octavian Mandruta care va interpreta o serie de slagare romanesti, dar si timisoreanul Tudor Andrei   Odangiu , care va expune la consulat o serie de tablouri.

Festivalul “România – Tradiții și valori europene”, organizat pentru romanii din Milano va avea loc sub patronajul Consulatului General al Romaniei la Milano si al Primariei Milano.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.