Un român care e de 17 ani în Italia a fost numit secretar de stat de Orban

0
494
Ovidiu Burdușa
Ovidiu Burdușa

Ovidiu Burdușa, un român stabilit de 17 ani în Italia, manager al unui hotel în centrul Romei, a fost numit secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

„Am început de jos, foarte de jos, ca mulţi dintre concetăţenii noştri nevoiţi să-şi caute un rost departe de ţară. A fost greu, dar am reuşit să depăşesc dificultăţile vieţii printre străini, iar cu timpul am simţit că a meritat acest sacrificiu. La Roma, m-am realizat profesional, aici s-au născut copiii mei şi tot aici m-am maturizat pe toate planurile, inclusiv pe tărâmul greu-încercat al afacerilor”, spune Ovidiu Burdușa.

În ultimii ani s-a implicat și în politica orașului natal, Panciu. De altfel, în 2016 a candidat pentru un post în administrația locală și a devenit primul român din Diaspora ales într-un consiliu județean în țară.

Și-a luat misiunea foarte în serios. „Am făcut naveta între Roma şi Focşani, pe cont propriu, şi chiar dacă a fost dificil, m-am bucurat mereu că pot fi alături de colegii mei din PNL în încercarea de a aduce un suflu nou în politica din ţară, pentru mai binele vrâncenilor de acasă şi de peste graniţe”, mai adaugă Ovidiu Burdușa, care este și membru al PNL Diaspora.

Acesta spune că se va implica pentru a rezolva probleme diasporei.

„Mă voi folosi de toata experienţa acumulată în această perioadă pentru a aduce un plus acestui departament înfiinţat pentru a-i ajuta pe românii de peste graniţe, de care mă simt legat sentimental ca fiind parte a acestei mari şi admirabile comunităţi româneşte – DIASPORA.

Vă invit să-mi fiţi alături în proiectul meu şi al colegilor mei de a pune mult mai bine în valoare Diaspora românească – o misiune în care nu putem reuşi decât dacă rămânem uniţi întru cauza binelui comun. Aşa să ne-ajute Dumnezeu!”, a mai spus Ovidiu Burdușa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.