Povestea românului care a ajuns profesor de pizza în Italia

0
566
FOTO: Ciprian Zamfir
FOTO: Ciprian Zamfir

Ciprian Zamfir e un român din Făgăraș, care a plecat în Italia în urmă cu mai bine de 10 ani. Când a ajuns la Roma, cu ajutorul fratelui său, a intrat pentru prima dată în viața sa într-o pizzerie. A fost dragoste la prima vedere și de atunci a rămas în luma pizzaioli.

Potrivit newsbv.ro, drumul lui Ciprian Zamfir a început în una dintre cele mai importante pizzerii din lumea, „La Capriccioasa”, locul în care s-a născut rețeta celebrului preparat cu același nume, în 1937.

După doi ani de muncă, începe să se specializeze alături de maestrul Riccardo Menon și ajunge în restaurantul „La Piazzette”, de la Castelli Romani, unde lucrează aproximativ 5 ani.

Din 2008, Ciprian Zamfir se ocupă și de formarea profesională la școala italiană „Pizzaioli”, deținută de Enrico Fama, co-fondator al primei școli de pizza din lume și pe care a condus-o timp de 20 de ani.

În cariera sa a participat la numeroase competiții și a ieșit învingător la nivel național și internațional. Cel mai important titlu este cel obținut la Campionatul European de Pizza de la Barcelona, din 2010. Tot la un campionat și-a cunoscut și soția, pe Loredana, alături de care are doi copii.

„Îi sfătuiesc pe cei care aleg să meargă pe această cale să aibă multă răbdare și să îmbine studiul teroetic și practica, deoarece nu este un drum ușor de parcurs, dar le poate aduce minunate surprize, toate eforturile depuse fiind răsplătite, la un moment dat, asa cum avut şi eu parte de satisfacţii după ani de muncă”, spune pizzar-ul, potrivit Newsbv.ro.

Ciprian mai spune că e muncă care cere foarte multă atenție, iar ingredientele trebuie minuțios alese.

„Lucrez cu aluat cu dospire lentă, conform reţetelor tradiţionale şi caut permanent să obţin calitatea absolută, dacă este posibil. Trebuie o foarte mare atenţie la îmbinarea tuturor ingredientelor, care trebuie minuţios alese. Pe lângă tehnicile de preparare a aluatului, care sutn destul de vriate la acestă oră, sunt în căutarea unor noi metode de lucru, în colaborare cu mari chefi”, a mai spus Ciprian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.