Primul copil născut la Torino în 2020 e al unui cuplu de români

0
464
FOTO: torinotoday.it
FOTO: torinotoday.it

Primul bebeluș născut în Torino în 2020 se numește Aron și a fost adus pe lume la Spitalul Martini. Potrivit torinotoday.it, copilul s-a născut la ora 00:49. Părinții săi sunt Raluca și Iulian și sunt stabiliți de 9 ani în Italia.

În același timp, într-o altă localitate italiană, Tommasso, un alt copil român a închis 2019. Potrivit La Nazione, Chloe, fetița unor români, s-a născut pe 31 decembrie, la 22:49, la Spitalul Donato din oraș.

La sfârșitul anului trecut, un alt copil român a ajuns în presa italiană.

Nașterea Ryannei, fetița unui cuplu de români, a fost un adevărat eveniment în micul sat italian Tornano, din provincia Forli-Cesena. S-au bucurat toți locuitorii. Însă, foarte important de precizat este că satul nu avea până acum decât 7 persoane. Ultimul localnic s-a născut pe 4 martie 1967.

E primul copil al soților Florinița Niță și Gabriel Dinu. Gabriel Dinu mai are doi copii dintr-o altă relație, însă Florinița a declarat că se pregătește de peste 20 de ani să devină mamă.

„E o viață întreagă de când îmi doream să devin mamă. Am vrut o fetiță și acum uite-o aici, dulce și frumoasă foc! Numai că nu mă așteptam să fie primită cu atâta entuziasm și de puținii noștri vecini”, a declarat Florinița Niță, potrivit Rotalianul.com.

Cea mai în vârstă rezidentă din sat este o femeie în vârstă de aproape 80 de ani. Cuplul de români spune că vrea să rămână în sat, însă își dorește ca autoritățile să fie mai atentă la întreținerea drumurilor.

În ultima perioadă, tot mai multe orașe din Italia dezvoltă programe prin care speră să atragă locuitori. Micile localități se confruntă cu depopulare, din cauza faptului că mulți, mai ales cei tineri, au ales să plece în orașe mai mari, unde sunt mai multe oportunități economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.