Cele mai mari supermarketuri din lume

0
995
Cele mai mari supermarketuri din lume

Cele mai mari supermarketuri din lume strang averi fabuloase an de an din comert. Iata cateva date despre lanturile cu cele mai multe magazine. Cateva dintre ele sunt prezente si pe piata de la noi.

In acest an, pe primul loc se afla Wal-Mart Stores, Inc, se arata intr-un raport intocmit de cei de la Deloitte. Grupul german Schwarz, compania care detine lanturile de magazine Kaufland si Lidl, prezente si in Romania, a fost in 2017 cel mai mare retailer european din topul global al lanţurilor de magazine, potrivit aceluiasi studiu „Global Powers of Retailing 2017”

Wal-Mart Stores, Inc (USA) este cea mai mare companie din domeniul comertului cu amanuntul la nivel mondial si cea mai mare companie din lume, după cifra de afaceri, conform listei Forbes Global 2000, in anul 2008. Wal-Mart este compania cu cei mai multi angajati, circa 2,100,000 in 2008. Compania este listata la bursa New York Stock Exchange, si avea la 30 august 2007 o valoare pe piata de capital de 179 miliarde dolari.

Cele mai mari supermarketuri din lume

Costco Wholesale Corporation (USA) – este cel mai mare vanzator en-gros bazat pe volumul de vanzari din Statele Unite, cu peste 132.000 de angajati. Costco are locatii in Marea Britanie, Canada, Australia, Mexico, Taiwan, Coreea de Sud, Japonia si Statele Unite

The Kroger Co (USA) – este al treilea retailer american dupa vanzari, fiind depasit doar de Wal-Mart și Home Depot. Compania are peste 290.000 de angajati si este listată pe New York Stock Exchange.

Schwarz Group (Germania) – A obtinut, in 2015, venituri din vanzari de 94,4 miliarde de dolari, reusind sa se mentina pe a patra pozitie in clasament, dupa o crestere cu 8,1% a acestui indicator. Schwarz are magazine in 26 de tari.

Walgreens Boots Alliance, Inc. (USA) – Walgreens Boots Alliance, Inc. are un venit de 118,2 miliarde USD in 2017

Amazon.com, Inc – este o companie americana de comert online cu sediul in Seattle, Washington, cu o cifra de afaceri de peste 19,166 miliarde $ in anul 2007. Este cea mai mare companie de comert online cu amanuntul

The Home Depot, Inc (USA) – este al doilea retailer american, specializandu-se pe segmentul „home improvement”

Aldi Group ( Germania) nemţii au venituri de 82,16 miliarde de dolari

Carrefour S.A. (Franta) – detine la noi 292 de magazine dintre care 32 hipermarketuri, 119 supermarketuri Market, 44 magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact, un magazin de comert online si 86 de magazine Billa.

CVS Health Corporation (USA) – CVS Health are un venit de 184,8 miliarde USD (2017).Vezi aici studiul complet Global Powers of Retailing 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.