Protestul din România, știrea serii în Europa. Ce au scris jurnaliștii Euronews

0
13886

Știrea despre protestul din Piața Victoriei – susținut și de manifestații în țară – a fost articolul principal pe siteul euronews.com.

Sub titlul ”Expații români se întorc acasă pentru un protest anti-guvernamental la București”, jurnalistul Chris Harris descrie atmosfera protestului din Piața Victoriei.

Printre cei intervievați de jurnalist se numără și Daniel Ostafi, un român plecat în Italia la începutul anilor 2000.

”Am plecat pentru a le oferi copiilor mei o viață mai bună, care atunci nu era posibilă aici, în România. […] Din păcate, nici acum nu e posibilă, cei care ne guvernească nu sunt calificați să facă asta și sunt corupți”, spune protestatarul sosit din Italia pentru manifestația de la București.

Protestul românilor din diaspora: Jandarmii au folosit tunul cu apa

În articol, jurnalistul insistă pe faptul că țara noastră este una dintre cele mai corupte state din Uniunea Europeană. El amintește și de atitudinea ironică a unor politicieni față de românii din diaspora.

La rubrica de comentarii a articolului sute de persoane și-au manifestat susținerea față de evenimentele de la București.

”Dezbinați vom pierde, uniți vom câștiga”

”Se va face dreptate, dar important este ca noi, românii, să nu fim violenți. Noi, cetățenii, ar trebui să fim mai uniți și mai inteligenți decât sunt ei. Dezbinați vom pierde, uniți vom câștiga”, scrie unul dintre comentatori.

”Europa, salvează România!”, cere o altă persoană, în timp ce un alt utilizator îl compară pe liderul PSD, Liviu Dragnea, cu liderul turc Recep Tayyip Erdogan.

Se pare că mulți sunt de acord cu acest utilizator. ”Democrația din România nu mai există, de fapt. Suntem sub dictatura lui Liviu Dragnea. E foarte asemănător cu ce s-a întâmplat în Turcia. Avem nevoie de ajutorul UE, repede”, spune un alt comentator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.