Reguli de circulatie in Italia. Ce amenzi sunt

0
1243
reguli de circulatie in italia

Reguli de circulatie in Italia. Aici, regulile de circulație sunt, în mare parte, asemănătoare cu cele din România, dar sancțiunile și valorile amenzilor sunt cu mult mai mari.

Vă prezentăm în continuare cele mai importante reguli de circulație din Italia precum și contravențiile, infracțiunile și cuantumurile amenzilor.

Reguli de circulatie in Italia

Permisul de conducere românesc poate fi folosit în Italia atâta timp cât este valabil și nu este suspendat, restricționat sau revocat de către autoritățile române.
Reguli de circulație în Italia. Limitele de viteza sunt:

Reguli de circulatie in Italia

– 50 km/h în localități, 90 km/h sau 100 km/h în afara lor, în funcție de tipul de drum;
– 120 km/h pe autostrăzi.
Limitele de viteză sunt mai mici cu 10 km/h pentru autorulote. Amenzile de circulație se plătesc pe loc și pot fi deosebit de mari pentru exces de viteză. Mașinile parcate ilegal pot fi ridicate.

Reguli de circulatie in Italia

Posesia sau utilizarea de detectoare de radar este strict interzisă. Amezile sunt foarte mari. În localități este interzis claxonatul în afara unor situații de urgență. Se recomandă utilizarea flash-urilor în loc de claxon.

Luminile de ceață pot fi folosite numai atunci când vizibilitatea este mai mică de 50 m sau în caz de ploaie ori ninsoare puternică. Farurile trebuie să fie aprinse în tuneluri. Aprinderea farurilor pe timp de zi în localități este interzisă.

Reguli de circulatie in Italia

Pentru copiii cu vârstă de până la 12 ani sau cu o înălțime mai mică de 135 cm trebuie folosit un scaun/sistem special adaptat greutății lor.

Reguli de circulatie in Italia

Lista cu reguli de circulație în Spania include și faptul că este permisă o alcoolemie de până la 0,05 % alcool în sânge (0,25 mg/l). Limita este mai mică (0,03%) pentru șoferii ce au mai puțin de doi ani experiență. Amenzile sunt de minimun 500 de euro.

Reguli de circulatie in Italia

Depășirea limitelor de viteză sunt sancționate cu amendă și, în anumite cazuri, cu măsura suplimentară de suspendare a permisului, după cum urmează:
depășirea vitezei cu până la 10 km/h – amendă cuprinsă între 41 și 168 euro;
depașirea vitezei cu mai mult de 10 km/h, dar nu mai mult de 40 km/h – amendă cuprinsă între 168 și 674 euro;

Reguli de circulatie in Italia

depașirea vitezei cu mai mult de 40 km/h, dar nu mai mult de 60 km/h – amendă cuprinsă între 527 și 2.108 euro plus suspendarea permisului de conducere de la o lună la trei luni;
depășirea vitezei cu mai mult de 60 km/h – amendă cuprinsă între 821 și 3.287 euro plus suspendarea permisului de conducere de la șase luni la un an.

Reguli de circulatie in Italia

Indiferent cum esti obisnuit sa conduci acasa, regula benzii din stanga care este utilizata strict pentru depasiri este mult mai respectata in Italia. Daca esti singur pe drum, mergi pe banda din dreapta. Treci pe stanga, apoi revino pe cea din dreapta.

Reguli de circulatie in Italia

In plus, in Italia se semnalizeaza schimbarea directiei din momentul depasirii, pana revii la loc pe banda din dreapta – asta se traduce prin aceea ca ei folosesc banda din stanga doar pentru a depasi si ca nu vor ramane acolo.

Reguli de circulatie in Italia

Toate masinile trebuie sa circule cu luminile aprinse, atat ziua cat si noaptea. Centura de siguranta trebuie purtata tot timpul. Telefoanele mobile pot fi utilizate numai cu dispozitive hands free.

Reguli de circulatie in Italia

Toate masinile trebuie sa fie prevazute cu veste reflectorizante, in caz ca e nevoie sa opresti pe drum si sa te dai jos din masina. Ele sunt obligatorii in cateva tari europene si daca inchiriezi o masina, ai grija sa verifici daca aceste veste exista, inainte de a pleca de la firma de inchirieri.

Reguli de circulatie in Italia

De asemenea, pune vestele in masina si nu in portbagaj, ideea fiind ca ele trebuie puse inainte de a te da jos din masina in caz de urgenta, asa ca pastrarea lor in portbagaj poate fi considerata ca nerespectare a legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.