Restaurant romanesc de renume, in centrul Romei

Amplasat intr-o zona strabatuta de turisti din intreaga lume, dar si de italieni deopotriva, se afla un restaurant romanesc de renume, in centrul Romei.

0
1073

Amplasat intr-o zona strabatuta de turisti din intreaga lume, dar si de italieni deopotriva, se afla un restaurant romanesc de renume, in centrul Romei.
Localul elegant apartine familiei Dotcos, familie de romani care au reusit sa dezvolte o afacere de succes.
Trattoria Moderna este situata langa Campo de Fiori, V.lo dei Chiodaroli nr. 16. Restaurantul este mereu plin, iar ospatarii impresioneaza prin usurinta cu care vorbesc mai multe limbi straine. Nu doar servirea este ireprosabila, dar ceea ti se aduce la masa este arta, potrivit gazetaromaneasca.ro

Restaurant romanesc de renume, in centrul Romei. Cum a reusit familia Dotcos sa dezvolte o afacere de succes

Marian Liviu Dotcos isi aduce aminte de primele lui zile in Italia. Se intampla in anul 1992, atunci cand multi romani alegeau sa plece din tara.

„Trebuia sa demonstrezi, si noi romanii am demonstrat, ca poti fi la fel de bun daca nu chiar mai bun decat ceilalti din jurul tau. Acesta era unul din obiectivele primare pe care le aveai, stiind ca banii si anexele derivate vor urma. Poate pare deplasat, dar astazi cand cineva vine aici, si nu doar la resturant, primul gand pe care de multe ori il si exprima… cat o sa castig, si nu ceea ce pot sa fac ca sa castig mai mult.”, povesteste el.

Cu sprijinul familiei si cu un puternic simt al antreprenoriatului, romanul a reusit in cativa ani sa puna bazale unui restaurant romanesc de renume, in centrul Romei.

„Criza pe de o parte, ciudat sa o spun, m-a ajutat pentru ca lipsurile, de cand lumea e lume a apropiat persoanele. E destul de ermetic, dar incerc sa fiu mai explicit: italienii, de cand au avut booom-ul economic, au schimbat radical modul lor de a privi distractia. De multe ori costa mai putin sa manance in oras decat acasa. Totul ok pana in 2006, incepe sa se simta criza si ei sa redimensioneze ideea de a cheltui doar pentru strictul necesar. Insa obisnuintele sunt greu de indepartat, de scos, si atunci vin eu care le ofer ceva bun la un pret rezonabil si, in plus, posibilitatea sa iasa mai des fara compromisuri… A, da, e roman, dar face niste feluri foarte bune… mergeti, incercati ca merita.”

Restaurant romanesc de renume, in centrul Romei. Ce preparate se gasesc in meniul localului

„Eu, in România, daca incalzeam mancarea, aveam impresia ca faceam bucatarie, va puteti da seama… Norocul meu ca am nimerit intr-o tara in care cu trei lucruri gatesti un pranz regesc. Dupa, totul a fost un crescendo, greu dar frumos, lung dar satisfacator… Si nu ma refer la bani, ci la faptul ca am reusit sa gatesc lucruri pe care italienii, un pic pe buna dreptate, spun ca ai nevoie sa te fi nascut aici sa le poti face. (…)Gatesc mancare romaneasca atunci cand e frig aici sau cand am oaspeti care mi-o cer. Imi face mare placere! (…) Nu cred ca am sa ma mai intorc in Romania, mai ales daca sotia mea nu va fi de acord. Nu as vrea sa inchei inainte de a-i multumi mamei mele, care a devenit faimoasa pentru prajiturile sale, printre care crem caramelul si prajitura cu urda si pentru faptul ca in fiecare zi ma ajuta… chiar si cand este in vacanta.”, a mai spus Marian Liviu Dotcos, proprietarul restaurantului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.