Cum obtii viza de Australia

Romanii care vor sa calatoreasca in Australia au nevoie de viza la intrarea in tara. Viza trebuie obtinuta in tara, inainte de a calatori in Australia

0
1582

Romanii care vor sa calatoreasca in Australia au nevoie de viza la intrarea in tara.
Viza trebuie obtinuta in tara, inainte de a calatori in Australia. Scopurile cele mai frecvente pentru care se acorda vizele sunt cele in interes de afaceri, angajare in munca pe perioade limitate (maxim 4 ani), turistic, tratament medical, tranzit sau cursuri de pregatire profesionala.

Cum obtii viza de Australia

Potrivit MAE, cei care doresc sa aplice pentru o astfel de viza o pot face online, prin completarea unei cereri.
Aplicatia de viza eVisitor sau Tourist e676 Visa pot fi completate aici 

Una dintre cele mai importante conditii pentru obtinerea unei vize turistice de pana la trei luni este sa ai un pasaport valabil pentru cel putin sase luni. In plus, trebuie sa alegi tipul de formular electronic care ti se potriveste:

  • eVisitor se adreseaza celor care viziteaza Australia in scopuri turistice sau de afaceri pentru o perioada de cel mult trei luni;
  • Tourist e676 Visa ii are drept adresanti pe cei care vor sa mearga in aceasta tara pentru vacanta, motive sociale sau recreationale, pentru a vizita rude sau prieteni, insa fara a desfasura activitati lucrative, fiind acordata pentru trei, sase sau 12 luni.

Cum obtii viza de Australia

MAE recomanda să aplici cu minim 2 saptamani inainte de vizita. Australienii dau un termen cuprins între 1 si 30 de zile pentru raspuns la aplicatia de viza.
Ulterior, departamentul australian al Imigratiei si Cetateniei transmite aprobarea de viza solicitantului prin email, iar aceasta nu va fi aplicata pe pasaport.
Aprobarea de viza trebuie printata, iar cetatenii care pleaca in Australia sa aiba asupra lor o copie a acestei aprobari.
Un alt aspect important pentru obtinerea vizei tine de sanatate. solicitantii trebuie sa aiba o stare buna de sanatate (in special sa nu fie bolnavi de tuberculoza) si sa nu aiba inscrise in cazierul judiciar condamnari mai mari de 12 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.