Român căutat de 27 de ani în Germania, prins de polițiști acum

0
625
FOTO: Piabay.com
FOTO: Piabay.com

Un român acuzat de o crimă pe care a comis-o în 1992, a fost reținut acum, după ce a fost căutat timp de 27 de ani.

Anchetatorii spun că românul a comis crima în noaptea de 27 noiembrie 1992, în centrul de imigranți din Weismain, estul Germaniei. La vremea aceea, românul avea 35 de ani și și-a ucis colegul de cameră, un conațional. Românul ucis avea 32 de ani și a fost bătut cu o halbă de bere în cap.

După ce a comis crima, bărbatul, de origine din județul Galați, a dispărut, iar la un moment dat s-a întors în România, unde a și fost prins luna aceasta.

Potrivit jurnaliștilor de la tag24.de, polițiștii germani au emis în 1992 un andat internațional de arestare, însă nu a fost găsit.

Anchetatorii spun că românul s-a folosit de mai multe identități false și astfel a reușit să fug de autoritățile germane timp de aproape trei decenii.

După 5 ani de la comiterea crimei, anchetatorii au descoperit în baza de date că amprentele criminalului era asociate altui nume. Ulterior, s-a stablit că bărbatul acuzat de crimă a călătorit de mai multe ori în Germania, de fiecare dată sub o altă identitate.

În luna septembrie a acestui an, polițiștii din Coburg l-au identificat în România, unde a fost rețnut. În urmă cu câteva zile a fost dus în Germani, unde este acuzat de crimă și va fi judecat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.