Un român a fost ucis în atentatele din Germania

0
589
FOTO: reportyorym/Pixabay.com
FOTO: reportyorym/Pixabay.com

Un român ar fi printre victimele atacurilor armate din Germania. Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi seara, că autoritățile germane au confirmat că un cetățean român a fost ucis în atacurile din orașul Hanau din Germania.

Este vorba despre un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Giurgiu. Acesta lucra la o firmă de curierat și era alături de părinții săi de aproximativ 8 ani în Germania. Potrivit apropiaților, tocmai ieșise de la serviciu și voia să-și ia o băutură răcoritoare.

În urma atacurilor au murit 11 oameni, inclusiv atacatorul. Românul ucis la Hanau ar fi un tânăr de 23 de ani, care era curier în Germania.

Potrivit zeit.de, victimele sunt de origine română, turcă, bosniacă, poloneză și bulgară.

Nouă persoane au fost ucise miercuri seară în două localuri din Hanau, un oraș cu 100.000 de locuitori, care se află în apropiere de Frankfurt. Autorul și mama sau au fost ulterior găsiți morți în locuința lor.

Potrivit Bild, suspectul principal se numește Tobias R. și a lăsat o scrisoare, în care spune că vrea să îi distrugă pe străinii care nu mai pot fi expulzați din Germania. De asemenea, a făcut și o înregistrare video în care vorbește fluent în engleză și spune că în facilități militare americane subterane sunt abuzați și omorâți copii și că acolo are loc „lucrarea diavolului”.

Cele două baruri atacate la Hanau erau frecventate cu precădere de membri ai comuntății kurde.

Ziarul Bild mai scrie că bărbatul era cetăţean german, iar în maşina lui au fost găsite reviste despre muniţie şi arme. El avea permis de vânătoare cu arme de foc. Din câte se pare, acesta a fost sportiv de performanță și a practicat tirul.

Asociaţia Ditib, principala organizaţie a comunităţii turce musulmane din Germania, a cerut mai multă protecţie pentru membrii săi, care „nu se mai simt în siguranţă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.