Salariul la KFC in SUA. Cati bani poti castiga in fast food in SUA

KFC - Kentucky Fried Chicken este unul din cele mai populare francize din domeniul fast-food. In Statele Unite ale Americii, acolo unde a fost deschis primul restaurant KFC, chiar de catre Colonelul Sanders, exista in prezent peste 5000 de restaurante KFC.

0
3291

KFC – Kentucky Fried Chicken este unul din cele mai populare francize din domeniul fast-food. In Statele Unite ale Americii, acolo unde a fost deschis primul restaurant KFC, chiar de catre Colonelul Sanders, exista in prezent peste 5000 de restaurante KFC.

Salariul la KFC in SUA. Cati bani poti castiga in fast food in SUA

Conform unui studiu efectuat la nivel national in SUA, angajatii care se ocupa cu prepararea mancarii sunt printre cei mai prost platiti.
Astfel, un casier la KFC in SUA este platit cu 8.33$ pe ora, un manager de tura cu 9.39$ pe ora, un bucatar cu 8.48$, in timp ce un coordonator de echipa ajunge sa incaseze 8.51$.

Salariul la KFC in SUA. Cati bani poti castiga in fast food in SUA

Job-urile la KFC se adreseaza in special tinerilor, aflati la primul loc de munca sau in cautarea unui job temporar. Persoanele fara studii si fara calificare intr-un domeniu, pot lucra la KFC.

Cererea pe piata este una tot mai mare, insa chiar si asa, angajatii americani din zona fast-food sunt extrem de nemultumiti.
In anul 2016, angajatii din domeniul fast-food din Statele Unite ale Amercii au iesit in strada sa protesteze si sa se planga de conditiile grele de munca si banii putini. Angajatii au cerut guvernului Statelor Unite ale Americii ca toti cei din domeniul fast food sa fie platiti cu 15$ pe ora.

„Dupa ce am muncit 10 ani la un restaurant fast-food am avut o marire de salariu de doar 75 de centi. Cu cei 8$ pe care ii castig pe ora, incerc sa imi cresc cei trei copii, in varsta de 4 ani, 2 ani, respectiv, 10 luni. Salariul meu mic se duce pe chirie, mancare, scutece, un babysitter si haine pe care trebuie sa le cumpar mereu celor mici, pentru ca sunt in crestere. Orele mele de munca si turele sunt atat de haotice, incat niciodata nu voi sti la sfarsitul zilei cati bani voi face. In unele saptamani lucrez 40 de ore pe saptamana, dar in alte saptamani lucrez doar 17 ore. Nu am un program fix. Sunt la KFC atunci cand sunt chemata. Asta inseamna ca pot lucra si pana la 1 noaptea, iar apoi, sa ma intorc dimineata pentru a deschide magazinul. Sunt zile in care nu reusesc sa imi vad copiii decat atunci cand ajung acasa si ii gasesc dormind”, sunt marturiile unui angajat din SUA, potrivit The Guardian.

In ciuda protestelor „Fight for 15” ale angajatilor americani din domeniu fast-food, salariile au ramas in continuare sub 10$ pe ora, conform, ultimelor statistici actualizate la data de 29 octombrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.