Spital din Gaza doborât de o rachetă: „Dacă trăgeam noi era crater” Sute de civili au murit

2
167

Un spital din regiunea Gaza a fost lovit de o rachetă în cursul serii de marți, 17 octombrie. Din primele informații se pare că mai mult de 500 de persoane au murit în urma exploziei. Reprezentanții celor două părți implicate în război aruncă vina unii împotriva celorlalți.

„Dacă trăgeam noi se forma un crater, pereții sunt intacți”

Daniel Hagari, purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene susține că în spatele atacului ar fi gruparea palestinian Jihadul Islamic, informează stirileprotv.ro. Reprezentantul de la Tel Aviv a prezentat imagini de la locul evenimentului și a afirmat că daca o rachetă israeliană ar fi lovit spitalul Al Ahli, clădirea ar fi avut daune structurale și ar fi existat un crater în acel loc.
Un purtător de cuvânt al armatei israeliene spune că au interceptat o conversație între membri Hamas în care aceștia spunea că o rachetă defectă a lor a aterizat în Fâșia Gaza.

Trei zile de doliu în Palestina

Hamas spune că Israelul este responsabil pentru aceste decesele de la spitalul Al Ahli: „Facem apel la comunitatea internaţională şi la ţările arabe şi islamice să să intervină imediat pentru a opri aroganţa ocupaţiei şi a armatei sale fasciste”
Mahmoud Abbas, președintele Autorității Palestiniene, a decretat trei zile de doliu ca urmare a tragediei de la spital. Abbas urma să se întâlnească cu Joe Biden, care este în vizită în Orientul Mijlociu. Reprezentatul palestinienilor și-a anulat întrevederea cu președintele american după ce a declarat trei zile de doliu național. Era programat ca oficialii de rang înalt să se întâlnească la un summit în Amman, Iordania, însă evenimentul a fost anulat.

Proteste violente au izbucnit și în Cisiordania, teritoriu administrat de Mahmoud Abbas. Civilii își exprimă nemulțumirea și îngrijorarea cu privire la explozia spitalului din Gaza, acolo unde Hamas asigură administrarea zonei.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.