Joe Biden a ajuns în Israel

1
247

Joe Biden a ajuns la Tel Aviv în timp ce răboiul dintre Israel și Gaza este în plină desfășurare. Președintele american își arată sprijinul pentru Israel prin această vizită într-un moment extrem de tensionat al conflictului, după ce un spital din Gaza a fost lovit de o rachetă.

Biden face lobby ca locuitorii din Gaza să primească ajutoare umanitare

Joe Biden vine în Israel în momentul în care conflictul dintre cele două țări riscă să se extindă în Orientul Mijlociu. Tot mai multe țări arabe condamnă maniera Israelului de a purta războiul. Liderii de la Tel Aviv au sistat aprovizionarea cu apă, alimente și medicamente pentru locuitorii din Gaza în încercarea de a forța gruparea Hamas să cedeze.
Vizita președintelui american este un semnal important pentru guvernul de la Tel Aviv pe care arată că îl va sprijini în continuare. De asemenea, Biden vrea să deblocheze ajutoarele umanitare destinate civililor din Gaza.
Deși este clar că Statele Unite ale Americii sunt de partea Israelului în război, Casa Albă a transmis că președintele Biden le va pune întrebări dificile liderilor de la Tel Aviv, conform stirileprotv.ro.

Un spital din Gaza a fost doborât cu o rachetă

Biden vizitează Israelul la o zi după ce o rachetă a distrus un spital din Gaza, fapt ce a cauzat sute de victime printre palestinieni. Părțile implicate în război se acuză reciproc și nu își asumă responsabilitatea pentru distrugerea spitalului.
De la începutul războiului, din 7 octombrie, la o zi după ce gruparea Hamas a desfășurat o acțiune fără precedent împotriva Israelului, sute de mii de palestinieni au fugit din nordul regiunii Gaza înspre sud. Răspunsul Israelului la agresiunea Hamas a venit rapid si este necontenit de aproape două săptămâni, timp în care rachete israeliene au lovit ținte din Gaza, cu scopul de a distruge gruparea Hamas.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.