Alegeri în Marea Britanie. Partidul lui Boris Johnson a scăzut în sondaje

0
483

Alegerile parlamentare din Marea Britanie de pe 12 decembrie, foarte importante și pentru viitorul românilor care lucrează în Regat, ar putea veni cu o surpriză. Cele mai recente sondaje de opinie arată că avansul Partidului Conservator al premierului Boris Johnson s-a redus.

Sondajul realizat de institutul ICM arată că sprijinul pentru conservatori a ajuns la 41%, iar cel pentru laburiști s-a majorat cu două puncte, ajungând la 34%. Datele mai arată că liberal-democrații se mențin la 13%, iar Partidul Brexit a scăzut cu un punct și este acum la 4%.

Institutul a precizat că, având în vedere că cinci formaţiuni (printre care liberal-democraţii şi Partidul Brexit) nu prezintă candidaţi în toate circumscripţiile, respondenţilor li s-a cerut să aleagă doar dintre cele care vor avea candidaţi.

Uniunea Europeană a acceptat solicitarea Marii Britanii de amânare a Brexit-ului până pe 31 ianuarie 2020.

În ceea ce îi privește pe românii care lucrează în Marea Britanie, aceștia trebuie să se înregistreze pentru a primi drept de ședere în Regat.

Ministerul Afacerilor Externe informează că, din datele oficiale furnizate de autorităţile britanice, până la finalul lunii septembrie a acestui an, 280.600 de cetățeni români s-au înregistrat deja pentru obținerea noului statut (pre-settled și settled status). Cifrele comunicate de partea britanică, raportate la estimările oficiale privind numărul cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene care locuiesc, muncesc şi studiază în Marea Britanie, arată că aproximativ 64% dintre cetățenii români au depus cereri de înregistrare prin schema EUSS, fiind a doua cea mai numeroasă comunitate de cetăţeni europeni care a depus cereri de înregistrare.

„Obiectivul Ministerului Afacerilor Externe, în perioada următoare, vizează intensificarea campaniei de informare adresată cetățenilor români din Marea Britanie, în vederea sprijinirii procesului de înregistrare a acestora, pentru a putea beneficia, în continuare, de drepturile dobândite.

În acest sens, MAE încurajează toți cetățenii români care doresc să rămână în Marea Britanie și după data retragerii acestui stat din UE să se înregistreze cât mai curând posibil și să apeleze la sprijinul Ambasadei României la Londra şi a Consulatelor Generale ale României de la Manchester şi Edinburgh pentru asistență suplimentară”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.