Cum inmatriculezi o masina in Spania

Pentru romanii care se afla in Spania si detin un autoturism personal, iata cum inmatriculezi o masina in Spania.

0
3034
MD57. MADRID, 31/07/08.- Estado del tráfico en dirección salida de Madrid en la autovía A-4, a la altura de la localidad de Pinto, en una jornada en la que la Dirección General de Tráfico (DGT) ha puesto en marcha la "Operación Especial 1º de Agosto-2008", en la que se prevé que se produzcan hasta el domingo 6.250.000 desplazamientos. EFE/Kiko Huesca

Pentru romanii care se afla in Spania si detin un autoturism personal, iata cum inmatriculezi o masina in Spania.
In primul rand, trebuie sa stiti ca nu sunteti obligat sa reinmatriculati masina, daca durata sederii dumneavoastra in Spania este de pana la 6 luni.
Totodata, daca durata sederii nu depaseste 6 luni, iar masina nu este reinmatriculata, nu aveti voie sa o inchiriati sau sa o imprumutati unui rezident al tarii gazda. Un rezident al Spaniei va poate conduce masina doar daca dumneavoastra sunteti unul din pasageri, potrivit normelor furnizate de europa.eu.

Cum inmatriculezi o masina in Spania daca ati ales sa va stabiliti in strainatate

Daca intentionati sa stati mai mult de 6 luni in Spania, trebuie sa va inmatriculati autoturismul imediat. Fiecare intarziere poate adauga noi taxe la costul inmatricularii autoturismului.
Pentru a inmatricula o masina in Spania, in termen de cel mult 6 luni trebuie sa va prezentati la Directia Generala de Trafic din orasul in care v-ati stabilit (Jefatura Provincial de Tráfico) pentru a primi o placute de inmatriculare provizorie.
Dupa ce ati aflat cum inmatriculezi o masina in Spania, urmeaza sa completati o serie de formulare, dar si sa achitati mai multe taxe.

Taxele sunt stabilite in functie de emisia de dioxid de carbon a autoturismului, dupa urmatoarele criterii:

  • emisia de CO2 < sau egala cu 120g/ Km 0%
  • emisia de CO2 > 120 g/ Km su < 160 g/ Km: 4,75%
  • emisia de CO2 > sau egala cu 160 g/Km si < 200g/Km: 9,75%
  • emisia de CO2 > sau egala cu 200 g/ Km sau vehicule ale caror emisii de CO2 nu pot fi stabilite: 14,75%.

Cu cat emisia de dioxid de carbon este mai mare, cu atat va creste si taxa.

Pe langa taxa de emisie a CO2, veti mai fi nevoiti sa mai platiti si taxa de drum. Mai multe detalii puteti vedea in Articolul 95 din Real Decreto Legislativo 2/2004.

Cum inmatriculezi o masina in Spania si ce categorii de soferi sunt exclusi de la plata taxelor

Urmatoarele categorii de soferi nu trebuie sa isi inmatriculeze autoturismul si sunt scutiti si de plata taxelor de drum.

  • studenti din Uniunea Europeana veniti in Spania pentru studii. Acest lucru se aplica inclusiv daca masina pe care o conduce studentul este pe numele parintilor, iar acestia nu sunt rezidenti ai Spaniei
  • studentii care lucreaza in Spania care stau mai putin de 6 luni pe teritoriul tarii
  • pensionarii sau cetateni ai Uniunii Europene care viziteaza constant Spania si nu folosesc autoturismul mai mult de 6 luni pe an.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.