Țările cu mulți români în care au apărut infecții cu noul coronavirus

0
563
FOTO: geralt /Pixabay.com
FOTO: geralt /Pixabay.com

Autoritățile din România au anunțat primul caz de infecție cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat din Gorj, care a intrat în contact cu un italian în vârstă de 71 de ani, care a vizitat România săptămâna trecută. Italianul este internat într-un spital din Rimini. Acesta este căsătorit cu o româncă și venise în Gorj la o partidă de vânătoare și în interes de afaceri.

În ultimele zile, mai multe țări au raportat primele cazuri de coronavirusuri. Cea mai afectată țară dintre cele în care există cele mai mari comunități de români este Italia. Miercuri seara, în Italia erau înregistrate peste 400 de cazuri.

Autoritățile sanitare din Germania au anunțat 18 cazuri, iar cele din Marea Britanie – 13 cazuri. Pacienți infectați cu coronavirus în Europa mai sunt în: Franța (14 cazuri), Spania (7), Austria (2), Belgia (1), Grecia (1), Finlanda (1), Suedia (1), Elveția (1) și Norvegia (1).

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn spune că „Germania se află la începutul unei epidemii de coronavirus după apariţia unor cazuri noi care nu mai pot duce la sursa originală a virusului în China”. El a cerut ministerelor sănătăţii din landuri precum şi spitalelor şi patronatelor să-şi revizuiască planurile privind epidemia provocată de noul coronavirus.

Oficialii medicali din SUA, țară în care există o comunitate mare de români, i-au avertizat pe cetățenii americani să se pregătească pentru răspândirea „inevitabilă” a noului coronavirus care afectează deja zeci de țări din lume, informează BBC.

„Cerem cetățenilor americani să se pregătească. Este doar o chestiune de timp până când o epidemie va izbucni și în țara asta. Viața de zi cu zi ar putea fi grav afectată”, a declarat, marți, Nancy Messonnier, de la Centrul Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii, în cadrul unei conferințe telefonice cu presa.

Cu toate acestea, președintele Donald Trump a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că americanii nu sunt în pericol din cauza coronavirusului.

„Riscul asupra cetățenilor Statelor Unite rămâne foarte scăzut. Am avut parte de succes uriaș, mai mult decât și-ar fi putut imagina unii. În același timp, există focare și în alte țări – Italia și diferite țări au parte de dificultăți”, a declarat președintele american.

Din cei 15 oameni care au ajuns din Wuhan în Statele Unite, opt au fost deja externați, unul rămâne în spital și cinci s-au vindecat complet, potrivit lui Donald Trump.

FOTO: geralt /Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.