Cum obtii cetatenia in Belgia. Fiecare pas pe care trebuie sa il faci ca sa devii cetatean belgian

Cum obtii cetatenia in Belgia. Fiecare pas pe care trebuie sa il faci ca sa devii cetatean belgian pentru romanii care isi doresc sa devina cetateni belgieni.

1
5599

Cum obtii cetatenia in Belgia. Fiecare pas pe care trebuie sa il faci ca sa devii cetatean belgian pentru romanii care isi doresc sa devina cetateni belgieni.

Aceasta procedura se poate face prin doua modalitati: prin naturalizare sau prin alegerea nationalitatii, informeaza rombel.com. 
Conform legii belgiene SNEL BELG WET (n.r „Legea pentru a deveni rapid belgian”), adresata cetatenilor straini care doresc sa aplice pentru nationalitatea belgiana se cer 7 ani de sedere neintrerupta in Belgia. Pentru obtineerea cetateniei, trebuie sa aveti un trecut „curat” -cazierul judiciar curat, fara amenzi pentru deranjarea ordinii publice, fara implicari in scandaluri publice sau sa fiti banuit de implicare in actiuni de terorism sau orice ar aduce atingere securitatii nationale a Regatului Belgiei.

Cum obtii cetatenia in Belgia. Fiecare pas pe care trebuie sa il faci ca sa devii cetatean belgian prin naturalizare

Potrivit www.lachambre.be, puteti deveni cetatean belgian prin naturalizare, daca depuneti un dosar care sa intruneasca mai multe conditii. Aceasta cerere poate fi depusa dupa ce ati locuit cel putin 5 ani pe teritoriul Belgiei. O comisie va analiza dosarul si isi vor da avizul (chiar si un singur refuz din partea unui membru al comisiei va va impiedica sa obtineti cetatenia). Documentele care insotesc formularul se pot obtine de la primarie.

Acte necesare. Cum obtii cetatenia in Belgia. Fiecare pas pe care trebuie sa il faci ca sa devii cetatean belgian

 • Certificatul de nastere apostilat;
 • O copie certificata la primarie dupa cartea de identitate;
 • Un certificat de rezidenta cu istoricul adreselor unde aţi locuit (extras de la comuna unde aveţi în prezent domiciliul prin care se atesta unde şi cât aţi locuit pe teritoriul belgian);
 • O cerere scrisa de mana/ la calculator in care expuneti motivele pentru care doriti sa deveniti cetatean belgian.
 • Un extras de componenta a familiei;
 • Un certificat de nationalitate;
 • Un certificat de casatorie sau de divort (apostilate);
 • Atestatiile de absolvire a cursurilor universitare, lingvistice etc. efectuate pe teritoriul Belgiei;
 • Deciziile de echivalare ale diplomelor obţinute in Romania;
 • Atestatiile de proprietate a bunurilor imobiliare pe care le deţineti in Belgia;
 • O declaratie de venit;
 • Cel puţin 10 declaratii de la prietenii sau cunostintele dvs. care au deja cetatenia belgiana, prin care sa ateste faptul ca sunteti o persoana vrednica de a obtine cetatenia tarii.

Cum obtii cetatenia in Belgia. Fiecare pas pe care trebuie sa il faci ca sa devii cetatean belgian. Cazuri exceptionale

In anumite cazuri, cetatenia in Belgia poate fi obtinuta si dupa doar 3 ani de sedere in tara. Dosarul poate fi inaintat doar de catre cetatenii care poseda merite deosebite in domeniul sportiv, stiinta sau cultura.

1 COMENTARIU

 1. Buna ziua,

  Va rog frumos sa retrageti articolul sau sa il editati. Cetatenia belgiana se acorda conform noii legi intrata in vigoare la 1 ianuarie 2013 si anume:
  – pentru sedere minima de 5 ani cu indeplinirea unor conditii privitoare la munca, cunoasterea la un nivel satisfactor a unei limbi nationale , cazier curat etc
  – pentru sedere (neintrerupta) mai mare de 10 ani cu indeplinirea unor conditii (cunoastere unei limbi nationale etc).

  allrights.be – pentru informare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.