Taxa auto in Italia. Ce autoturisme sunt scutite de plata

Posesorii de autoturisme inmatriculate in aceasta tara sunt nevoiti sa plateasca o taxa auto in Italia, regionala ("bollo auto").

0
1047

Posesorii de autoturisme inmatriculate in aceasta tara sunt nevoiti sa plateasca o taxa auto in Italia, regionala („bollo auto”).

Pe langa regulile stabilite la nivel national, fiecare regiune a decis scutirea de taxa a anumitor vehicule. Iata ce autoturisme sunt scutite de taxa auto in Italia, in fiecare regiune in parte, potrivit rotalianul.com:

Taxa auto in Italia, regiunea Allto Adige: scutirea de taxa auto se aplica, timp de trei ani, proprietarilor masinilor alimentate cu hidrogen, gaz natural, GPL si hibrid motor electric-motor termic.

Taxa auto in Italia, regiunea Campania: sunt scutite de plata taxei doar autoturismele de tip hibrid si care au simultan un motor electric si unul cu combustie interna.

Regiunea Emilia Romagna: aici sunt scutite de taxa doar masinile hibrid (diesel-electric, benzina-electric si benzina-hidrogen), doar daca sunt inmatriculate incepand cu anul 2016.

Regiunea Lazio: in aceasta regiune nu se plateste taxa auto pentru masinile de tip hibrid inmatriculate dupa data de 1 ianuarie 2016.

Taxa auto in Italia, regiunea Lombardia: reducerea taxei este partiala aici. Astfel, persoanele care detin un autoturism de tip hibrid cu sistem de reincarcare de la o retea electrica si frabricat intre 1 ianuarie 2015 si 31 decembrie 2017 pot beneficia de o reducere cu 50% a taxei auto.

Taxa auto in Italia, regiunea Marche: scutirea de taxa se aplica autoturismelor de tip hibrid si timp de 5 ani de la inmatriculare.

Regiunea Puglia: scutirea de aplica pentru 5 ani, dar pentru autoturismele de tip hibrid inmatriculate dupa anul 2014.

Regiunea Veneto: proprietarii beneficiaza de scutire timp de trei ani de la inmatricularea masinilor de tip hibrid achizitionate dupa 1 ianuarie 2014.

Regiunea Piemonte: proprietarii de masini dotate din fabrica cu sisteme GPL sunt scutiti de plata taxei fara limita de ani. Daca, insa, sistemul GPL este montat dupa cumpararea masinii, proprietarul este scutit de taxa doar cinci ani.

Regiunea Trento: sunt scutiti de taxa proprietarii de autoturisme hibrid, pe timp de cinci ani.

Taxa auto in Italia, regiunea Umbria: sunt scutite de taxa auto in primii 2 ani de la inmatriculare, autoturismele hibrid cu benzina sau motorina inregistrata intre ianuarie 2016 si decembrie 2017.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.