Ce poti vizita in Norvegia

Norvegia, tara fiordurilor si a aureolei boreale, poate fi o destinatie de vacanta fantastica, daca temperaturile scazute nu te afecteaza. Iata ce poti vizita in Norvegia, cea mai bogata tara a Scandinavei.

0
2115

Norvegia, tara fiordurilor si a aureolei boreale, poate fi o destinatie de vacanta fantastica, daca temperaturile scazute nu te afecteaza. Iata ce poti vizita in Norvegia, cea mai bogata tara a Scandinavei si locul in care privelistea data de natura pare desprinsa din povesti.

Ce poti vizita in Norvegia: fiordul Geiranger

Fiordul Geiranger este considerat bijuteria fiordurilor norvegiene. Locul este recunoscut ca fiind cel mai spectaculos fiord norvegian si a fost inclus in anul 2005 in Patrimoniul Mondial Unesco.
Localizat pe coasta norvegiana vestica, fiordul are o lungine de 15 km, fiind inconjurat de munti care ating si 1700 m inaltime.

Ce poti vizita in Norvegia: Tromso sau „Poarta catre Arctic”

In nordul Norvegiei, la aproximativ 350 de kilometri de Cercul Polar, se afla orasul Tromso. In secolul al XX_lea, orasul era considerat punctul de plecare in expeditiile arctice, de aici si denumirea „Poarta catre Arctic”.
In prezent, locul este asaltat de turisti, in cautarea Luminilor Nordului. Cei care vor sa vada Aurora Boreala, vin cu precadere in perioada martie-septembrie, atunci cand sansele de a vedea luminile sunt mai ridicate.

Ce poti vizita in Norvegia: minele de cupru de la Roros

Un loc care s-a conservat bine in timp poate fi vizitat la Roros. Turistii vro gasi aici minele de cupru in aceeasi stare ca acum cateva secole.
In secolul 17, cuprul a inceput sa se extraga din aceasta regiune, timp de 300 de ani, iar orasul a fost fondat in anul 1646 de catre muncitorii de la o asociatie miniera.

Ce poti vizita in Norvegia: Oslo

Oslo este capitala nordica cu cea mai rapida dezvoltare, fiind bine cunoscute conditiile de trai ridicate din aceasta zona.
Situat la capatul unui fiord in forma de gat de lebada si inconjurat de dealuri si paduri pe 3 laturi, Oslo este un oras idilic fiind numit adesea si „cel mai mare sat din Europa”.
Cele mai importante atractii ale faimoasei capitale vikinge sunt: Primaria (locul unde au loc decernarea si banchetul premiului Nobel pentru Pace),Kvadraturen, vechiul centru al orasului stabilit de regele Christian al IV-lea, noua cladire a Operei, Fortareata Akershus, cel mai important monument medieval al Norvegiei, construit in jurul anului 1300, Domkirke(Catedrala), Parlamentul, Teatrul National, Universitatea, Palatul Regal, cu gradinile regale Slottsparken, Parcul de Sculpturi Vigeland (192 de sculpturi in granit, bronz si fier, totalizand 650 de figuri ale sculptorului Gustav Vigeland, expuse in aer liber in cel mai mare parc al orasului), potrivit nordic.ro

Ce poti vizita in Norvegia: cascada Voringfossen

Voringfossen e cea mai cunoscuta cascada a Norvegiei. Cascada masoara in cadere 180 de metri si se afla pe locul 83 in topul celor mai inalte cascade ale tarii.
Ceea ce o face atat de spectaculoasa, comparativ cu restul, este locatia.
Situata in Mabodelen, o vale ingusta intre Oslo si Bergen, Voringfossen a devenit obiectiv turistic inca de acum 200 de ani. Pe varful de 1880 metri e plasat un hotel la care vizitatorii ajung dupa ce urca o scara de 1500 de trepte, potrivit tuktuk.ro

Ce poti vizita in Norvegia: ghetarul Briskdal

Briskfal face parte din ghetarul Jostedal, cel mai mare ghetar continental din Europa. El este localizat in Parcul National Josteldalsbreen. In cel mai inalt punct atinge 1950 de metri, iar la baza alimenteaza un splendid lac glaciar.
Zona este frecvent vizitata de turisti, iar acestia pot admira ghetarul in toata splendoarea lui, printr-o plimbare cu barca pe lac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.