Un muncitor român în Italia a fost strivit de tractorul pe care îl manevra

0
575
FOTO: dimitrisvetsikas1969/Pixabay.com

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a murit duminica trecută, pe 12 ianuarie, în localitatea italiană Castelnuovo Bormida din provincia Alessandria, în urma unui accident de muncă.

Potrivit ziarului local Il Piccolo, muncitorul român încerca să scoată din pământ rădăcina unui copac cu ajutorul unui lanț legat de tractorul pe care îl manevra. Primele informații ale anchetei arată că românul ar fi pornit în viteză cu tractorul, dar rădăcina era prea bine înfiptă și au făcut ca utilajul să se răstoarne peste cap și l-a prins pe șofer sub el.

În luna noiembrie a anului trecut un alt român a murit în Italia, la muncă, tot din cauza unui accident de tractor. Atunci, judecătorii din Viterbo i-au pus în arest la domiciliu pe doi bărbați, un italian și un macedonean, care sunt acuzați că s-ar face vinovați de moartea unui muncitor român, într-un accident.

Românul Dumitru Botan, de origine din Botoșani, venise în Italia în urmă cu 10 ani. Acesta era la muncă în momentul accidentului. Pe un drum ușor înclinat, într-o pădure, tractorul lui Dumitru Botan s-a răsturnat și a căzut într-o râpă, pe o distanță de 60 de metri.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, avea o soție și doi copii, unul de 2 ani și celălalt de doar 6 luni.

Ancheta demarată de autoritățile italiene după acest accident a scos la iveală faptul că românul lucra în condiții grele, fără să se respecte mai multe reguli de muncă. Au fost luați în vizor angajatorul, un italian în vârstă de 45 de ani, și administratorul firmei agricole, un macedonean. Cei doi sunt cercetați penal pentru omor din culpă prin încălcarea regulilor privind siguranța lucrătorilor la locul de muncă.

Lucrarea, una de defrișare, era în zona montană Piangoli-Acquaspasa. Investigatorii spun că în momentul accidentului, Dumitru Botan conducea un tractor care nu era adecvat pentru lucrări în pădure. Pe lângă faptul că era înclinat, în momentul accidentului terenul era și foarte umed, iar după ce a trecut peste o cioată s-a răsturnat.

Mai mult, românul era pus să conducă un tractor deși nu avea permis de conducere și nu avea nici vreo calificare care să-l recomande să lucreze în domeniul forestier cu mașini specializate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.