Un primar din Italia e impresionat de organizarea alegerilor prezidențiale române

0
486
FOTO: Captură video Rotalianul.com
FOTO: Captură video Rotalianul.com

În timpul alegerilor prezidențiale din weekend, primarul orașului Monterotondo, de lângă Roma, a vizitat secția de votare din localitate sa și s-a arătat „impresionat de buna organizare și de sistemul de vot rapid și eficient”.

La secția din Monterotondo, cu numărul 301, au votat 2.516 români. „Trebuie să mărturisesc că i-am felicitat pe cei din secție pentru buna organizare a alegerilor, pe președintele secției care mi-a explicat cum funcționează sistemul vostru de vot, unul inovativ și în același timp foarte rapid”, a declarat primarul Riccardo Varone, pentru Rotalianul.com.

În orașul de lângă Roma trăiesc aproape 3.000 de români. Potrivit primarului, e cea mai mare comunitate dintre cele de străini din oraș. Românii de aici au dezvoltat activități în sectorul gastronomic sau în cel al construcțiilor. Tot aici s-a înființat și o biserică ortodoxă.

Primarul crede că românii ar trebui să organizeze mai multe inițiative prin care să-și promoveze valorile culturale și religioase.

„Îmi amintesc că în trecut, când nu eram încă primar al localității, erau evenimente românești care promovau arta, cultura, religia. Crearea de astfel de momente de uniune culturală și religiosă consider că reprezintă punți de legătură și socializare între diferitele culturi și comunități care trăiesc acum la Monterotondo”, a mai spus primarul Riccardo Varone, pentru Rotalianul.com.

La alegerile prezidențiale, în turul al doilea, cei mai mulți votanți din Diaspora au fost în Italia. S-au prezentat la urne peste 190.000 de români din Italia. Urmează Marea Britanie, cu peste 170.000 și Germania, cu aproape 155.000. De asemenea, în Spania au votat 130.000 de conaționali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.