Cele mai frumoase statiuni de iarna din Romania

Cele mai frumoase statiuni de iarna din Romania ofera peisaje ideala pentru pasionatii sporturilor de iarna, dar si pentru cei care vor doar sa se relaxeze, inconjurati de liniste si peisaj montan.

0
1704

Romania este o tara care nu duce lipsa de destinatii turistice, mai ales in sezonul rece. Cele mai frumoase statiuni de iarna din Romania ofera peisaje ideala pentru pasionatii sporturilor de iarna, dar si pentru cei care vor doar sa se relaxeze, inconjurati de liniste si peisaj montan.

Cele mai frumoase statiuni de iarna din Romania: Poiana Brasov

Poiana Brasov ramane una din cele mai vizitate statiuni montane din tara noastra. Mai mult, cei de la Lonely Planet, cel mai important ghid de calatorii din lume recomanda vizitarea acestui loc, in special in sezonul rece.
Poiana Brasov, aflata la 24 de kilometri de orasul medieval Brasov, ofera numeroase facilitati pentru practicarea sporturilor de iarna, cu diferite grade de dificultate.
partiile Bradu si Drumul Rosu pentru incepatori, partiile Sulinar, Kanzel si Slalom Poiana pentru cei care nu se afla la prima incercare, in vreme ce profesionistilor le sunt rezervate partiile Poiana Lupului, Subteleferic si Ruia, potrivit blog.hotelguru.ro
Mai mult, cei care sunt cu adevarat pasionati de adrenalina, pot incerca chiar si un zbor cu parapanta, deasupra brazilor si a intinderilor de zapada.

Cele mai frumoase statiuni de iarna din Romania: Paltinis

Statiunea Paltinis din judetul Sibiu este un loc cu traditie, fiind cea mai veche statiune de schi din Romania. Statiunea dateaza inca din anul 1894, fiind situata pe coasta de nord-est a Muntilor Cindrel.
Aici, practicarea sporturilor de iarna este ideala pentru incepatori sau cei aflati la nivel mediu.
Aici, turistii vor gasi opt partii de schi de pana la 600 de metri lungime, nicturna si instalatii moderne de transport pe cablu.
Pasionatii de snowboard por practica fara niciun fel de problema acest sport aici.

Cele mai frumoase statiuni de iarna din Romania: Vatra Dornei

Vatra Dornei sau „Perla Bucovinei” este statiunea care atrage ca un magnet turistii in timpul iernii.
Acest lucru se datoreaza atat atractiilor turistice, ofertele generoase de cazare si facilitatile de petrecere a timpului liber.
Peisajul pitoresc face aceasta zona extrem de atractiva, iar turistii pot vizita si obiectivele turistice de seama ale Bucovinei, aflate in apropiere: manastirile Humor, Sucevita, Moldovita si Putna.
Pentru pasionatii sporturilor de iarna, in Vatra Dornei exista patru partii de schi dotate cu instalatii de transport pe cablu: Dealu Negru, Veverita, partiile Parc 1 si Parc 2. Si, foarte important, partiile au spatii delimitate pentru schi, sanius si snowboarding, pentru siguranta turistilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.